Vredenburg en Kronenburg

Bekijk de projecten van initiatieven uit jouw wijk. Of zoek voorbeelden op de kaart.

Benieuwd naar de typische kenmerken van de wijk? Het verhaal van de wijk vanuit de thema's energie en duurzaamheid? Dat vertellen we in het Energieverhaal: een interactief beeldverhaal over de analyse van jouw wijk.

Bekijk het Energieverhaal van Vredenburg en Kronenburg

Op weg naar een aardgasvrije wijk

Schone energie

In de voorlopige verkenning van gemeente Arnhem is Vredenburg/Kronenburg aangewezen als een van de wijken die als kansrijk wordt gezien om voor 2030 van het aardgas af te gaan. Dit zal in eerste instantie gaan om een deel van de wijk. Verwacht wordt dat gestart gaat worden in Kronenburg.

Stadswarmte

Ook Decathlon is aangesloten op het warmtenet

Schone energie

Decathlon, de sportzaak die sinds 1 juni 2016 in de Rijnhal zit, is ook aangesloten op het warmtenet. Hiermee wordt de sportzaak verwarmd met restwarmte die via een grote pijp wordt aangevoerd vanaf de afvalverwerking van AVR in Duiven.

Gemaal aan de Burgemeester Matsersingel

Smart Polder Vredenburg/Kronenburg

Schone energie

Kans voor wijk Vredenburg/Kronenburg

Aanbrengen nano-folie

Zwembad De Grote Koppel verwarmt door warmtenet

Schone energie, Energie besparen

In 2012 is het dak van het zwembad geïsoleerd en het glas voorzien van Nano-coating. Vanaf 2016 wordt het zwembad verwarmt door het warmtenet.

Zonnepanelen op het dak van VMBO Maarten van Rossem

Maarten van Rossem, een school waar energie in zit

Schone energie

Sinds eind 2017 liggen op vmbo-school Maarten van Rossem maar liefst 1366 zonnepanelen.

Zonnepanelen winkelcentrum Kronenburg

2140 zonnepanelen op Winkelcentrum Kronenburg

Schone energie, Energie besparen

Greenspread en Atama Solar Energy hebben in opdracht van Wereldhave een groot zonnepanelenproject op het dak van winkelcentrum Kronenburg gerealiseerd. Er zijn in totaal 2140 zonnepanelen geplaatst met een opbrengst van circa 550.000 kWh.

Zoek op de kaart

Jouw initiatief ook op de kaart?

Ben jij ook actief met duurzame energie? Heb je een mooi voorbeeld hoe je de energierekening omlaag krijgt, thuis of met een buurtproject? Of ben je bedrijfsmatig actief en heb je een slimme innovatie bedacht? Laat het hier weten zodat ook anderen geinspireerd kunnen worden. Meld je voorbeeld hier aan.