Elderveld

Bekijk de projecten van initiatieven uit jouw wijk. Of zoek voorbeelden op de kaart.

Benieuwd naar de typische kenmerken van de wijk? Het verhaal van de wijk vanuit de thema's energie en duurzaamheid? Dat vertellen we in het Energieverhaal: een interactief beeldverhaal over de analyse van jouw wijk.

Bekijk het Energieverhaal van Elderveld

Op weg naar een aardgasvrije wijk

Schone energie

In een voorlopige verkenning van gemeente Arnhem is Elderveld-Noord aangewezen als een van de wijken die als kansrijk wordt gezien om voor 2030 van het aardgas af te gaan. Dit heeft te maken met de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Waterschap Rivierenland aan de rand van de wijk.

Zonneveld Drielsedijk

Zonnepark aan Drielsedijk voor het zuiveren van afvalwater

Schone energie

Op 10 mei 2019 heeft het Waterschap Rivierenland het zonneveld aan de Drielsedijk in Arnhem geopend. Het zonnepark van 7200 zonnepanelen ligt naast de rioolwaterzuivering aan de Drielsedijk.

Zonnepanelen Sportpark Drielsedijk

Sportpark Drielsedijk heeft zonnepanelen in veldopstelling

Schone energie, Energie besparen

Sportpark Drielsedijk verduurzaamt verder met extra ledverlichting en een flink aantal nieuwe zonnepanelen!

Zonnepanelen Elderveld

Slim energiebeheer en zonnepanelen voor Sporthal Elderveld

Schone energie, Energie besparen

Voor sporthal Elderveld zijn diverse maatregelen genomen voor een zo laag mogelijk energieverbruik. In 2011/2012 is "beheer op afstand" gerealiseerd, waarbij installaties in het gebouw via een pc en software in gebruik worden gegeven.

Zoek op de kaart

Jouw initiatief ook op de kaart?

Ben jij ook actief met duurzame energie? Heb je een mooi voorbeeld hoe je de energierekening omlaag krijgt, thuis of met een buurtproject? Of ben je bedrijfsmatig actief en heb je een slimme innovatie bedacht? Laat het hier weten zodat ook anderen geinspireerd kunnen worden. Meld je voorbeeld hier aan.