Elden

Bekijk de projecten van initiatieven uit jouw wijk. Of zoek voorbeelden op de kaart.

Benieuwd naar de typische kenmerken van de wijk? Het verhaal van de wijk vanuit de thema's energie en duurzaamheid? Dat vertellen we in het Energieverhaal: een interactief beeldverhaal over de analyse van jouw wijk.

Bekijk het Energieverhaal van Elden

Op weg naar een aardgasvrije wijk

Schone energie

In de voorlopige verkenning van gemeente Arnhem is de nieuwbouwbuurt Tuin van Elden aangewezen als een van de wijken die mogelijk kansrijk is om voor 2030 van het aardgas af te gaan. Bij nieuwbouwwoningen zijn relatief weinig aanpassingen nodig om de overstap te maken van aardgas naar enkel elektriciteit. Er is veel water in de wijk (Park Westerveld en de Hoefijzer), dat ook kansen biedt voor een collectieve voorziening via de techniek om warmte uit water te winnen. Met bewoners en andere partijen worden de mogelijkheden verder onderzocht. Als deze kans reëel is zal hierna in samenspraak met de bewoners een uitvoeringsplan gemaakt worden.

Zoek op de kaart

Jouw initiatief ook op de kaart?

Ben jij ook actief met duurzame energie? Heb je een mooi voorbeeld hoe je de energierekening omlaag krijgt, thuis of met een buurtproject? Of ben je bedrijfsmatig actief en heb je een slimme innovatie bedacht? Laat het hier weten zodat ook anderen geinspireerd kunnen worden. Meld je voorbeeld hier aan.