Scroll naar beneden
Illustratie van een kastje met draadje naar een molshoop met plantje

Plattenburg

hero4.jpg

Een blik op Plattenburg

Plattenburg bestaat uit woningen in verschillende types en bouwjaren. Van monumentale villa's tot de recente nieuwbouw. Een kwart van de woningen in Plattenburg is corporatiebezit.

De kans

Op het Akzo terrein zit een datacenter, Dataplace genoemd, die restwarmte heeft om woningen en gebouwen in de omgeving van warmte en koude te voorzien. Ook deze buurt zien wij als kansrijk om mogelijk binnen nu en 10 jaar deels van het aardgas af te gaan. Aantal woningen die gebruik kunnen maken van de restwarmte hangt onder meer af van de energielabel van de woningen en aanvullende systemen bij Dataplace die hiervoor nodig zijn. Er zijn ook plannen voor nieuwbouwwoningen op dit terrein. De betrokken partijen, zoals de projectontwikkelaar Klok en BPD, Volkshuisvesting, Dataplace en Alliander, zijn aan het onderzoeken met welke technieken de woningen kunnen worden verwarmd en welke oplossingen er nodig zijn in deze buurt.

Planning

Eind 2020 verwachten we meer duidelijkheid over het aantal nieuwbouwwoningen op het Akzo terrein en gaan we verder met het bepalen van het mogelijke energieconcept. Op dit moment is er een kleine afvaardiging van bewoners betrokken bij de plannen. Zodra er meer zicht is op de mogelijkheden van het energieconcept zullen we ook andere bewoners betrekken.

Wijkgesprek energietransitie Plattenburg 17 juni 2021

Bekijk het volledige wijkgesprek hier terug

Contactpersoon Plattenburg/AKZO: Oxana Chervonnaya, oxana.chervonnaya@arnhem.nl