Scroll naar beneden
Illustratie van een kastje met draadje naar een molshoop met plantje

Plattenburg

hero4.jpg

Een blik op Plattenburg
Plattenburg bestaat uit woningen in verschillende types en bouwjaren. Van monumentale villa's tot de recente nieuwbouw. Een kwart van de woningen in Plattenburg is corporatiebezit.

De kans
Op het Akzo-terrein zit een datacenter (Dataplace), wat restwarmte heeft om woningen en gebouwen in de omgeving van warmte en koude te voorzien. Dit is mooie kans voor de buurt, omdat niet veel buurten in Arnhem een potentiële warmtebron hebben. Deze warmte zal door middel van een grote, centrale warmtepomp opgewaardeerd worden naar een temperatuur van circa 70 graden en via een warmtenet voldoende warmte leveren aan de woningen. Daarom is deze buurt kansrijk om mogelijk binnen nu en 10 jaar deels van het aardgas af te gaan.

Planning
De voorbereiding om daadwerkelijk te kunnen starten met het onderzoek heeft langer geduurd dan we hadden gepland. Wij verwachten dat wij vóór de zomer van dit jaar de onderzoeksresultaten aan u kunnen presenteren. Op dit moment is er een kleine afvaardiging van bewoners betrokken bij de plannen. Zodra er meer zicht is op de mogelijkheden van het energieconcept zullen we alle bewoners betrekken.

Wijkgesprek energietransitie Plattenburg 17 juni 2021

Bekijk het volledige wijkgesprek hier terug

Contactpersoon Plattenburg/AKZO: Oxana Chervonnaya, oxana.chervonnaya@arnhem.nl