Schone energie

Uit een recente enquete uitgvoerd door TNS NIPO blijkt dat zeven op de tien Nederlanders vinden dat we meer duurzame energie moet opwekken. Ook blijkt dat de Nederlander graag wil dat ons land een Europese koploper wordt op het gebied van duurzame energie. Dat betekent dus werk aan de winkel! We zijn al goed bezig maar er is nog genoeg te doen. Kijk hieronder naar de Arnhemse voorbeelden van het opwekken van schonere energie en raak geinspireerd!

Infraroodverwarming voor schoenenwinkel Barefoot & More

Schone energie

“Per september 2019 verwarmen wij de winkel met infraroodverwarming van Welnu.” Belangrijkste redenen voor aankoop waren de duurzaamheid, het esthetische effect en de vrije wanden. “Radiatoren zijn lelijk. De warmtepanelen aan kettingen ogen heel anders, het heeft een leuk optisch effect.

Op weg naar een aardgasvrije wijk

Schone energie

In een voorlopige verkenning van gemeente Arnhem is Elderveld-Noord aangewezen als een van de wijken die als kansrijk wordt gezien om voor 2030 van het aardgas af te gaan. Dit heeft te maken met de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Waterschap Rivierenland aan de rand van de wijk.

Op weg naar een aardgasvrije wijk

Schone energie

In de voorlopige verkenning van gemeente Arnhem is Vredenburg/Kronenburg aangewezen als een van de wijken die als kansrijk wordt gezien om voor 2030 van het aardgas af te gaan. Dit zal in eerste instantie gaan om een deel van de wijk. Verwacht wordt dat gestart gaat worden in Kronenburg.

Op weg naar een aardgasvrije wijk

Schone energie

In de voorlopige verkenning van gemeente Arnhem zijn buurten in Malburgen aangewezen die mogelijk kansrijk zijn om voor 2030 van het aardgas af te gaan. Dit heeft onder andere te maken met de uitbreiding van het warmtenet van Vattenfall naar de 6 flats in Immerloo.

Op weg naar een aardgasvrije wijk

Schone energie

In de voorlopige verkenning van gemeente Arnhem zijn buurten in Monnikenhuizen aangewezen die kansrijk lijken om voor 2030 van het aardgas af te gaan. Dit heeft te maken met de nieuwbouw in Saksen Weimar en Nieuw Monnikenhuizen.

Op weg naar een aardgasvrije wijk

Schone energie

In de voorlopige verkenning van gemeente Arnhem is Hoogstede/Klingelbeek aangewezen als een van de wijken die als kansrijk wordt gezien om voor 2030 van het aardgas af te gaan.

Heb je vragen over schone energie?

Bezoek dan hét digitale energieloket van de gemeente Arnhem: Energieloket Midden Gelderland. Hier krijg je alle antwoorden op je praktische vragen op het gebied van schone energie.
 

Ga naar ELMG.nl
 

Energieloket Midden Gelderland

Zoek op de kaart

Jouw initiatief ook op de kaart?

Ben jij ook actief met duurzame energie? Heb je een mooi voorbeeld hoe je de energierekening omlaag krijgt, thuis of met een buurtproject? Of ben je bedrijfsmatig actief en heb je een slimme innovatie bedacht? Laat het hier weten zodat ook anderen geinspireerd kunnen worden. Meld je voorbeeld hier aan.