Adrie-4-4@3x.jpg

Aan de slag

Hoe duurzaam onderneem jij? Het nemen van energiebesparende maatregelen zorgt niet alleen voor een lagere energienota, je levert daarmee eveneens een noodzakelijke bijdrage aan CO²-reductie. Get real, je kunt hier als moderne organisatie niet om heen, sterker: er liggen kansen!

Bedrijven in de gemeente Arnhem zijn verantwoordelijk voor 50% van het Arnhemse energieverbruik in de stad. De ambitie vanuit de gemeente Arnhem is om jaarlijks 1,5 % energie te besparen. Je kunt daarvoor beroep op diverse regelingen, denk bijvoorbeeld eens aan het laten uitvoeren van een energiescan. Kijk hier wat je zoal kunt doen!

lees meer
Arnhem-Industiepark-de-Kleefse-Waard.png

Financiering

De overheid heeft diverse subsidies voor eigenaar en huurder bij het verduurzamen van een bedrijfspand. Dat geldt voor energiebesparende maatregelen en voor het opwekken van energie. Daarnaast zijn bepaalde investeringen fiscaal aftrekbaar. Kijk hier of er iets voor jou bij zit.

lees meer
spijkerbuurt

Wijkgerichte aanpak

Arnhemse Aanpak

Arnhem moet net als de rest van Nederland in 2050 aardgasvrij zijn. Medio 2019 heeft de Arnhemse gemeenteraad een wijkgerichte aanpak vastgesteld voor deze energietransitie. Daarbij wordt toe gewerkt naar een Transitievisie Warmte, waarover de gemeenteraad eind 2021 beslist. In deze visie wordt per wijk aangegeven wanneer de wijk van het aardgas af gaat en, voor de wijken die voor 2030 van het aardgas af gaan, welk alternatief voor aardgas geschikt is.

Lees meer over de wijkgerichte aanpak

Initiatieven en nieuws

bus feest2
algemeen

Wijkgesprekken

Wijkgesprekken om samen te komen tot de beste Arnhemse Energie Aanpak

Lees meer
Arnhemaan.jpg
algemeen

Wijkgerichte aanpak

Wijkgerichte aanpak. Kijk wat er in uw wijk gaat gebeuren.

Lees meer
Terrasverwarming alles breed.png
Ondernemers/ verenigingen

Subsidieregeling duurzame terrasverwarming

Horeca ondernemers in Arnhem kunnen nu met subsidie hun terras duurzaam verwarmen!

Lees meer

Ga direct naar de Energiescan voor je bedrijf

Snel weten wat het beste werkt? Scan je organisatie!

lees meer

Vragen?

Kijk hier voor een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden.

lees meer

Wij helpen je graag mee