Scroll naar beneden
Illustratie van een kastje met draadje naar een molshoop met plantje

Initiatieven en nieuws

  Overzicht

Word energieambassadeur!

energieambassadeur

Arnhem stapt over van fossiele brandstoffen naar groene en duurzame energie. Niet alleen door de klimaatcrisis, maar ook door de hogere gasprijzen wordt duurzaam omgaan met energie steeds belangrijker. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij ons allemaal. Help jij mee?

Wat ga je doen?

In een cursus leer je over alle aspecten van energie besparen. Met die kennis ga je als ambassadeur langs bij inwoners, organisaties en gemeenten. Je gaat met ze in gesprek over het belang van duurzaam omgaan met energie. Dit kan bijvoorbeeld door praktische tips te geven, evenementen te organiseren, adviezen te geven, enzovoort. Zo help je anderen om geld en energie te besparen en bij te dragen aan een beter milieu. Je stelt je eigen doelen en wij helpen je die te bereiken.

Wie zoeken we?

Vind je duurzaamheid en energiebesparing belangrijk? Sta je in verbinding met jouw buurt/wijk? Kan je aansluiten bij de belevingswereld van Arnhemmers met diverse achtergronden? Wil je je voor een langere tijd inzetten als ambassadeur? Dan zoeken wij jou!

Een bepaalde opleiding of werkervaring is niet nodig, wel een basisvaardigheid van de Nederlandse taal. Het spreken van andere talen is een pré. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. Wij verwachten medio februari te kunnen starten met de cursus.

Wat bieden we jou?

Wij bieden een interessante 5-delige cursus, een divers team van energieambassadeurs, goede begeleiding, onkosten- en reiskostenvergoeding, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheid om je eigen doelen te stellen.

Interesse of vragen?

Neem contact op met Jitske Broers via kleurrijke-energie@bureauwijland.nl. Bekijk hier de vacature.

Laat je inspireren door Neslihan

Neslihan wilde graag een bijdrage leveren aan de energietransitie en meldde zich aan als energieambassadeur. Nu gaat ze als energiecoach aan de slag bij de Energiebank regio Arnhem. Ze gaat Arnhemmers helpen om hun energieverbruik te verminderen.

"De cursus was het antwoord op de zoektocht wat ik zelf kan doen voor de natuur en de planeet. Tijdens de cursus kregen we een idee over de verschillende aspecten van energie besparen. Ik heb veel geleerd. We zijn samen verantwoordelijk voor de energietransitie. We moeten Arnhemmers actief ondersteunen bij het verlagen van hun energieverbruik. Vooral de kwetsbare groep heeft daarbij hulp nodig. Aan het einde van de cursus was ik op zoek naar hoe ik kon werken en nam ik contact op met de Energiebank regio Arnhem. Ik verheug me op dat ik hier binnenkort aan de slag kan als energiecoach. Ik zie het vraagstuk van energiebesparing niet los van het probleem van klimaat en milieu. We moeten op een harmonieuze manier leven op onze planeet. Arnhemmers hiervan overtuigen geeft me hoop voor de toekomst."

Wij helpen je graag mee