Scroll naar beneden
Illustratie van een kastje met draadje naar een molshoop met plantje

Initiatieven en nieuws

  Overzicht

Woonwenscoaches ELMG opgeleid voor energieadvies op maat

zonnepanelen_1200x1200px-1170x600.jpg

Deze winter breidt het Energieloket Midden Gelderland haar diensten uit met het bieden van een maatwerkadvies voor woningeigenaren. Op 20 januari '21 volgden 6 woonwensencoaches van het ELMG de cursus van het energieadviesbureau E-trias. De opleiding moet eraan bijdragen dat een grotere groep huishoudens in Arnhem een betaalbaar advies op maat krijgt. Door adviezen te bieden op buurtniveau, op basis van woningtypes, wordt een grotere groep huishoudens geholpen.

Begin dit jaar worden de eerste 16 woningtypes onder de loep genomen. Op basis van die 16 woningen zullen de eerste 50 tot 300 huishoudens geholpen worden met maatwerk. Het advies helpt huishoudens om op basis van hun woning de juiste maatregelen te nemen voor een lagere energierekening en de stapsgewijze aanpak voor aardgasvrij wonen. Op basis van de eerste ervaringen wordt het aanbod uitgebreid naar meer buurten en woningtypes.

Er is heel veel interesse vanuit Arnhemmers en daardoor is aanvragen van het maatwerkadvies voorlopig even niet meer mogelijk. Huiseigenaren kunnen via www.arnhemaan.nl/aanbod nog wel profiteren van de gratis bespaarbox voor in de brievenbus, praktische hulp van een energiecoach bij het verlagen van een te hoge energierekening of de uitgebreide woonwensenscan (tijdelijk inclusief gratis bespaargadgets) .

Wij helpen je graag mee