Prijsvraag: Hoe verduurzaam jij de Arnhemse evenementen?

De gemeente Arnhem schrijft een prijsvraag uit voor organisatoren van Arnhemse evenementen die concrete plannen hebben om deze te verduurzamen.

In totaal zijn er drie prijzen te winnen. Je kunt een prijs winnen op de thema’s afval, energie en mobiliteit (vervoer/transport) voor kleine en grote evenementen.

Een klein evenement (500-4.000 bezoekers) kan een prijs winnen van maximaal € 2.500,- (excl. BTW) per thema en een groot evenement (> 4.000 bezoekers) maximaal € 7.500,- (excl. BTW) per thema. Je kunt natuurlijk met meerdere organisatoren de handen ineen slaan.

De plannen worden beoordeeld door een jury bestaande uit:

  • Cathelijne Bouwkamp, wethouder Klimaat & Energie van de gemeente Arnhem,
  • Alet Voskuil, bestuursadviseur evenementenbeleid gemeente Arnhem,
  • Sanne Preso, expert circulariteit bij Alliander/Qirion en
  • Esther Dikkers van Schakel 025.

De jury beoordeelt de plannen op de volgende punten:
Uitvoerbaarheid in 2020, concreetheid, mate van CO2-reductie, meetbaarheid en aantoonbaarheid van effect/resultaat, structurele oplossing voor de komende jaren, opschaalbaar en toepasbaar ook voor andere Arnhemse evenementen, cofinanciering, bewustwording & gedragsverandering van personeel en bezoekers, een typisch Arnhemse oplossing, (lokale) samenwerking en innovatieve (lokale) oplossingen.

Niet al deze punten hoeven terug te komen in je plannen. Maar hoe beter je daarin slaagt, hoe hoger de score en des te groter de kans dat je wint!

Tijdens het evenement zal de evenementenorganisator vastleggen hoe de uitvoering van de plannen verloopt en eind 2020 worden de resultaten en de ervaringen gedeeld met de jury en andere organisaties.

Uiterlijk 15 januari 2020 kunnen de plannen worden ingediend bij Maud Wolf van de gemeente Arnhem, maud.wolf@arnhem.nl. Op 4 februari 2020 van 19.30 - 21.00 uur vindt, voor de jury en alle andere geïnteresseerden, bij Studio Konijnenvoer in Arnhem de presentatie plaats van alle plannen. Dat gebeurt via pitches van elk twee minuten. Op dezelfde avond beslist de jury wie de prijswinnaars zijn.

Download de folder

Prijsvraag: Hoe verduurzaam jij de Arnhemse evenementen?