Scroll naar beneden
Illustratie van een kastje met draadje naar een molshoop met plantje

Initiatieven en nieuws

  Overzicht

Energiebank regio Arnhem van start: Verlaag je energierekening

gezin1

Minder energie verbruiken en zo besparen op je energierekening. Dat kan met een gratis energiecoach van de Energiebank regio Arnhem. ‘Veel mensen hebben een hoge energierekening, terwijl dat niet nodig is. Bij veel huishoudens is makkelijk 10 tot 20% van het energieverbruik besparen. Dat is echt niet ingewikkeld, als je maar wilt besparen en weet hoe je dat doet. Dat is het belangrijkste’, zegt Nel, een ervaren energiecoach. Dat is precies de reden dat Energiebank regio Arnhem een gratis energiecoach aanbiedt aan Arnhemse minima. ‘De energielasten zijn bij veel mensen een te groot deel van de maandelijkse uitgaven en dat kan minder’.

Hoe werkt het?

Wil je je energierekening verlagen met hulp van een energiecoach? Meld je dan aan via www.energiebankregioarnhem.nl. Samen ga je kijken naar je energieverbruik om het daarna te verlagen. De coach geeft tips en je krijgt ook enkele energie bespaarproducten. Na enkele bezoeken van de coach kun je zelf verder én woon je nog net zo fijn maar dan met een lagere energierekening.

Gemeente Arnhem en de Provincie Gelderland steunen de Energiebank

Met een subsidie van de gemeente Arnhem en de Provincie Gelderland kan de Energiebank regio Arnhem de komende drie jaar aan de slag. ‘Het doel is om honderden gemotiveerde Arnhemmers met een laag inkomen te helpen. Dat doen we met vrijwillige energiecoaches die we zelf opleiden. Dat is leuk en gaat hartstikke goed’, aldus Nel. Om zoveel mogelijk huishoudens te kunnen helpen bij het verlagen van hun energiegebruik zoekt de Energiebank meer huishoudens en coaches. Iedereen die interesse heeft in energiecoaching of om zelf energiecoach te worden kan contact opnemen via www.energiebankregioarnhem.nl.

Ontdek hier hoe je eenvoudig energie bespaart!

Wij helpen je graag mee