Scroll naar beneden
Illustratie van een kastje met draadje naar een molshoop met plantje

Initiatieven en nieuws

  Overzicht

Kleurrijke Energieambassadeurs gezocht!

hier-verwarmt-koken-op-inductie-29.jpg

De energietransitie vraagt van ons om van fossiele brandstoffen (aardgas en aardolie) naar groene energie over te gaan. Als gemeente doen we dit graag samen met onze bewoners en Arnhemmers met diverse achtergronden kunnen hierin een rol spelen. Bureau Wijland, Netwerk Kleurrijk Groen Arnhem, Klimaatverbond Nederland, Energiebank regio Arnhem en de Gemeente Arnhem slaan de handen ineen voor meer energiebesparing en minder CO₂ uitstoot. Het idee van 'Kleurrijke Energieambassadeurs' is hieruit ontstaan. Wij roepen je op om energieambassadeur te worden!

Wat doet een energieambassadeur?

Als energieambassadeur volg je een cursus en krijg je inzicht in de verschillende aspecten van energieverbruik. Je informeert mensen in de stad of buurt over het belang van bewust omgaan met energie. Verder geef je gevraagde/ongevraagde adviezen aan bijvoorbeeld de gemeente, woningcorporaties, bewoners en bewonersorganisaties. Zo help je anderen om op een praktische manier geld en energie te besparen en bij te dragen aan een beter milieu. Je leert daarbij ook van verschillende Arnhemmers en zij leren van jou!

Lees hier wat we van je vragen en te bieden hebben en ook hoe je je kunt aanmelden. Mocht je interesse hebben in de cursus of meer informatie willen, dan kan je contact opnemen met Yara Bon via y.bon@bureauwijland.nl.

Wij helpen je graag mee