Hoe energiezuinig is jouw wijk?

Energieverhalen uit de Arnhemse wijken

Wie wil weten welke initiatieven er in zijn of haar wijk spelen op het gebied van de energietransitie kan terecht op de website arnhemaan.nl. Daar is het verhaal van de Arnhemse wijken vanuit de thema's energie en duurzaamheid in kaart gebracht. Aan bod komen typische kenmerken van de wijken, zoals bouwjaren, energielabels en beschrijving van de wijkbewoners.

De vele duurzame initiatieven in de stad worden op de website getoond en er is een atlas met kaartmateriaal over de Arnhemse wijken. Deze zogenaamde 'energieverhalen' per wijk zijn gemaakt voor de inwoners van Arnhem. Ze geven inzicht in de mogelijkheden om energie te besparen, energie op te wekken en je huis of wijk duurzaam te maken. De informatie over de wijken vind je op de website van ArnhemAAN onder de rubriek Voorbeelden. Of bekijk alle Energieverhalen van Arnhemse wijken

Wijkgerichte energietransitie

De gemeente Arnhem gaat deze energieverhalen gebruiken om met wijkbewoners in gesprek te gaan over het verduurzamen van de Arnhemse wijken. In 2021 moet er voor alle Arnhemse wijken een plan liggen op welke wijze de energievoorziening vorm moet gaan krijgen zonder gebruik van aardgas.

energieverhalen op arnhemaan.nl