Scroll naar beneden
Illustratie van een kastje met draadje naar een molshoop met plantje

Initiatieven en nieuws

  Overzicht
Ondernemer

Help mee aan betrouwbaar elektriciteitsnet – vul de prognose in!

IPKW FOTO

Als ondernemer wil je kunnen vertrouwen op een betrouwbaar elektriciteitsnet. Voldoende stroom ontvangen op het moment dat je dat nodig hebt. Gelukkig gaat dat in Nederland al decennialang erg goed, wij hebben één van de betrouwbaarste netten in de wereld!

Door de snelle economische groei en de effecten van de energietransitie raakt het elektriciteitsnet op steeds meer plekken in Nederland vol. Dat betekent een flinke opgave voor onze netbeheerder Liander. Zij moeten het net eerst uitbreiden voordat er nieuwe ondernemers op aangesloten kunnen worden of bestaande ondernemers kunnen groeien. Een enorm vervelende situatie!

Help mee de toekomstige vraag in beeld te krijgen als grootzakelijke klant
Grootzakelijke klanten kunnen helpen om de noodzakelijke netverzwaringen tijdig te plannen door jaarlijks een vragenlijst in te vullen. Deze heet de ’10-jaarsprognose’. Liander stuurt deze dit voorjaar 2022 voor het eerst naar alle grootzakelijke klanten. Je bent een groot zakelijke klant wanneer jouw aansluiting groter is dan 3x80 ampère.

Liander vraagt je stap voor stap een beeld te schetsen van de ontwikkeling van jouw vermogensbehoefte, uitgedrukt in kW (niet te verwarren met uw jaarverbruik in kWh). Geen eenvoudige vraag, maar wel van groot belang voor het functioneren van ons elektriciteitsnet in de toekomst!

Houd tijdens het invullen onder andere rekening met:

  • plannen op het gebied van elektrisch vervoer
  • overgaan van aardgas naar elektriciteit
  • het opwekken van elektriciteit door bijvoorbeeld zonnepanelen

Het is belangrijk dat je de prognose zo goed mogelijk invult. Het kan daarbij verstandig zijn om een installateur of energieadviseur te vragen hierbij te helpen.

Geef uw prognose nu door
Je kunt jouw 10-jaarsprognose snel en eenvoudig doorgeven via “Mijn Liander”.

  • Heb je al een Mijn Liander-account? Log dan in en ga naar het tabblad ‘Aansluitingen’. Klik op ‘Vul hier uw prognoses in’ achter ’10-jaarsprognose’. Je krijgt nu een overzicht van jouw aansluitingen waar je de 10-jaarsprognose voor kan invullen.
  • Heb je nog geen Mijn Liander-account? Maak deze dan eerst hier aan. En volg dan de stappen hieroven

Meer weten?
Wil je nog meer lezen over de 10-jaarsprognose? Kijk dan op de website van Liander.

Initiatieven en nieuws

IPKW FOTO
Ondernemer

Help mee aan betrouwbaar elektriciteitsnet – vul de prognose in!

Lees meer

Wij helpen je graag mee