Scroll naar beneden
Illustratie van een kastje met draadje naar een molshoop met plantje

Initiatieven en nieuws

  Overzicht

Heb je een laag inkomen? Vraag de energietoeslag aan.

energietoeslag

Heb je een laag inkomen? Vraag de energietoeslag aan.

De prijzen voor energie (gas en elektriciteit) zijn hoger geworden. Voor steeds meer Arnhemmers is het moeilijk om de energierekening te betalen. Daarom krijgen huishoudens met een laag inkomen een eenmalige vergoeding van € 800. Dit heet de energietoeslag.

Extra geld om energiekosten te betalen

Afgelopen week hebben de inwoners met een bijstandsuitkering of een Gelrepas een brief ontvangen van gemeente Arnhem met meer informatie over het uitbetalen van de energietoeslag. Heb je een laag inkomen, maar geen brief ontvangen? En denk je recht te hebben op de energietoeslag? Bijvoorbeeld omdat je te weinig verdient met werken. Kijk dan op www.arnhem.nl/extra-energietoeslag naar de voorwaarden voor de energietoeslag. Of je de energietoeslag ontvangt hangt af van jouw inkomen en woonsituatie.

Aanvragen kan t/m 31 december 2022

Op www.arnhem.nl/extra-energietoeslag vind je het aanvraagformulier. Je kunt ook bellen met de Klantenservice via 0800 - 1809. Dan ontvang je het aanvraagformulier via de post.

Komt je in de problemen door een hoge energierekening?

Zoek op tijd hulp, dat geeft rust. In Arnhem zijn verschillende plekken waar je gratis hulp kunt krijgen bij geldproblemen of schulden. Kijk voor meer informatie op www.arnhem.nl/geldzorgen of bel naar 0800 – 1809. Wil je besparen op jouw energierekening? Klik verder voor tips en vraag hulp van een energiecoach.

Wij helpen je graag mee