Scroll naar beneden
Illustratie van een kastje met draadje naar een molshoop met plantje

Initiatieven en nieuws

  Overzicht

Heb je een laag inkomen? Vraag de energietoeslag aan.

energietoeslag

Heb je een laag inkomen? Vraag de energietoeslag aan.

De prijzen voor energie (gas en elektriciteit) zijn hoger geworden. Voor steeds meer Arnhemmers is het moeilijk om de energierekening te betalen. Daarom krijgen huishoudens met een laag inkomen een eenmalige vergoeding van €1.550. Dit heet de energietoeslag.

Extra geld om energiekosten te betalen

De eenmalige energietoeslag van € 1.550 bestaat uit een toeslag van de overheid van € 1.300 met daarbovenop nog een extra wintertoeslag van € 250 van de gemeente Arnhem. De toeslag hoef je niet terug te betalen.

Iedereen die al een energietoeslag van € 800 heeft gehad, krijgt de extra toeslag automatisch overgemaakt. Ook als jouw aanvraag nog loopt en goedgekeurd wordt. Je hoeft dus geen nieuwe aanvraag te doen.

Op www.arnhem.nl/energietoeslag lees je precies wat je kunt verwachten of hoe je een aanvraag kunt doen.

Aanvragen kan t/m 31 december 2022

Heb je nog geen energietoeslag aangevraagd? Op www.arnhem.nl/energietoeslag vind je het aanvraagformulier. Je kunt ook bellen met de Klantenservice via 0800 - 1809. Dan ontvang je het aanvraagformulier via de post.

Komt je in de problemen door een hoge energierekening?

Zoek op tijd hulp, dat geeft rust. De gemeente kan helpen als je in de problemen dreigt te komen met (financiële) ondersteuning en advies over energiebesparing. Op www.arnhem.nl/geldzorgen is op een rijtje gezet van welke maatregelen je nu al gebruik kunt maken. Kijk voor meer informatie op www.arnhem.nl/geldzorgen of bel naar 0800 – 1809. Wil je besparen op jouw energierekening? Klik verder voor tips en vraag hulp van een energiecoach.

Wij helpen je graag mee