Scroll naar beneden
Illustratie van een kastje met draadje naar een molshoop met plantje

Initiatieven en nieuws

  Overzicht
algemeen

Gratis maatwerkgesprek!

SDE+

Zonnepanelen op bedrijfsdaken: Maatwerkgesprek voor duurzame opwek
Ben je eigenaar van een bedrijfspand met een dak van minimaal 150 m2? Dan heb je je vast wel eens afgevraagd wat zonnepanelen op het dak jou kunnen opleveren. Zonnepanelen geven voordeel op de energierekening. Ze dragen ook bij aan de waardevermeerdering van je pand. En ze dragen bij aan een beter milieu en CO2-besparing.

Om investeringen in zonnepanelen aan te moedigen stelt de Nederlandse Rijksoverheid verschillende subsidies beschikbaar. De belangrijkste hiervan zijn de SDE++ en de ISDE. Maar voor welke subsidie kom jij in aanmerking? Dit is afhankelijk van jouw specifieke situatie. Wil je hier meer over weten?

Aanbod: Met gratis maatwerkgesprek weet je of een subsidieaanvraag zinvol is
Heb je serieuze interesse in het plaatsen van zonnepanelen op jouw dak of wil je jouw dak hiervoor verhuren? En is er ruimte voor minimaal 45 panelen? Dan is het fijn om een inschatting te krijgen of een aanvraag voor subsidie zinvol is. Om dit in beeld te brengen heb je een persoonlijke businesscase nodig.
Wil je een persoonlijke businesscase, dan kun je je inschrijven voor een gratis maatwerkgesprek met subsidiespecialisten. Subsidiespecialisten kijken samen met je of de investering in zonnepanelen en een subsidieaanvraag voor jou zinvol zijn. Zij stellen de businesscase voor je op met inzicht in jouw investering en terugverdientijd. Op basis van de uitkomsten kun je beslissen om subsidie aan te vragen. Gemeente Arnhem biedt het maatwerkgesprek met persoonlijke businesscase gratis aan.

Mocht je besluiten tot een subsidieaanvraag dan helpen onze subsidiespecialisten je graag met het invullen van de aanvraag. Maar je kunt ook je eigen subsidieadviseur inschakelen. De kosten voor het invullen van de daadwerkelijke aanvraag betaal je zelf.

Goed om te weten: Meld je voor de zomer aan voor het maatwerkgesprek
De SDE++ subsidie is slechts één keer per jaar aan te vragen. Deze gaat op 28 juni 2022 weer open. Om te zorgen dat je een goede aanvraag kunt doen is het belangrijk dat je op tijd start met de voorbereidingen. Het is niet nodig om al opdracht te geven voor het plaatsen van zonnepanelen. Meld je dus nog voor de zomer aan voor het maatwerkgesprek.

Inschrijven voor gratis maatwerkgesprek
Inschrijven voor een gratis maatwerkgesprek kan door een mail met het onderwerp "Maatwerkgesprek duurzame opwek” te sturen naar energiescanbedrijven@arnhem.nl.

Vermeld in de mail:

  • Jouw contactgegevens
  • Om welk pand het gaat
  • Wie eigenaar/huurder is
  • De grootte van de elektriciteitsaansluiting
  • Indien al bekend het elektriciteitsverbruik over de afgelopen 2 jaren (dit heeft u ook nodig tijdens het gesprek).

Na inschrijving maken we op korte termijn een afspraak met je. Heb je nog vragen? Bel of mail ons. We zijn te bereiken op 026 – 377 3835 en energiescanbedrijven@arnhem.nl.

Initiatieven en nieuws

SDE+
algemeen

Gratis maatwerkgesprek!

Lees meer
SDE+
algemeen

Gratis maatwerkgesprek!

Lees meer

Wij helpen je graag mee