Scroll naar beneden
Illustratie van een kastje met draadje naar een molshoop met plantje

Initiatieven en nieuws

  Overzicht

Enquête over energietransitie in Arnhem West

Praat-mee-Arnhem-Aan.png

Praat mee over Arnhem West

In Arnhem West krijgt elk huishouden deze week een brief op de mat met een oproep om mee te doen aan een enquête over duurzame energie. Op deze manier kunnen zij mee te praten over de veranderingen die eraan komen.

Arnhem moet net als de rest van Nederland in 2050 aardgasvrij zijn. Dat is onderdeel van het Klimaatakkoord dat landelijk is gesloten en heeft alles te maken met de problemen in Groningen en met het Akkoord van Parijs.

Maar wat betekent dat voor Arnhem West? Dat hangt ook af van wat de wijkbewoners zelf vinden en willen. Daarom organiseert de gemeente in november een enquête en later ook wijkgesprekken.

Kirsten van Rijen werkt als ontwikkelmanager aan de energietransitie in Arnhem West: “Met de enquête kunnen mensen uit Arnhem West hun mening, ervaringen en voorkeuren delen. Die zijn belangrijk voor de keuzes die we als gemeente maken. Als u de enquête invult heeft u dus invloed op de toekomst van uw wijk. Grijp die kans!”

De enquête is opgesteld in nauw overleg met verschillende bewonersgroepen van Arnhem West en is met een persoonlijke code online in te vullen. Van Rijen: “We hopen op deze manier van zoveel mogelijk mensen te horen. De uitkomsten bespreken we later met de wijk. De opzet daarvan hangt nog een beetje af van de ontwikkelingen rondom corona. Waarschijnlijk wordt het een combinatie van echte bijeenkomsten en digitale sessies.”

Initiatieven en nieuws

Wijkgesprek Malburgen

Update wijkgesprekken 'energie'

Wat hebben we opgehaald?

Lees meer
Uitreiken tassen.jpg

Eerste 800 Arnhemmers bereikt met het gratis Arnhemse Aanbod

Arnhemse Aanbod voor energiebesparing

Lees meer
hier-verwarmt-toolkit-comfort-7.jpg

Toekomstbestendig Wonen Lening Arnhem

Duurzaamheidslening nieuwe stijl

Lees meer

Wij helpen je graag mee