Eerste huishoudens Dr. Bosstraat profiteren van pilot energiecoaching ArnhemAAN

Maandagmiddag 21 oktober was de aftrap van de pilot energiecoaching voor bewoners van de Dr. Bosstraat in Geitenkamp. Energiecoach Jan Hadderingh kwam met de elektrische VW-bus van Lijn2030 naar de Dr. Bosstraat om kennis te maken met de bewoners uit de straat. Huishoudens konden zich laten informeren voor slimme tips en een afspraak inplannen voor een bezoek aan hun woning. Daarnaast nam Jan de "Buurtwoning" op nummer 34 onder de loep, op zoek naar praktische oplossingen voor een lagere energierekening.Advies en gratis maatregelen
In de Dr. Bosstraat gaat energiecoach Jan op bezoek bij 16 huishoudens in de straat. Naast het advies aan huis biedt Jan diverse gratis maatregelen om te besparen op de energierekening. Dit aanbod bestaat onder andere uit ledverlichting, tochtstrippen, een waterbesparende douchekop en de radiator ventilator.

AANbod voor een lagere energierekening
De aanpak in Geitenkamp is onderdeel van de bredere pilot vanuit de campagne ArnhemAAN. Binnen de pilot wil de gemeente Arnhem bij in totaal 50 huishoudens in drie wijken onderzoeken hoe ze hen het beste kunnen bedienen bij het verlagen van de energierekening. Naast de selectie van maatregelen en het optimaliseren van het advies, wordt ook gekeken naar de benadering van en het effect op de huishoudens. Voor de pilot worden verschillende type energiecoaches ingezet. Het aanbod bestaat uit ingehuurde coaches, coaches van Lijn2030 en vrijwillige coaches vanuit de Energiebank.

Uitbreiding en opschaling
Op basis van de ervaringen en resultaten uit deze proef wil de gemeente Arnhem verder bouwen aan optimalisering van het aanbod en advies, om het effect op kostenbesparing te verhogen. Samen bouwen aan een optimaal AANbod aan maatregelen juist voor huishoudens met de wat smallere beurs.

Eerste resultaten
In de Dr. Bosstraat hebben de eerste 10 huishoudens zich gemeld. Binnen de pilot wordt intensief samengewerkt met o.a. de Energiebank, Lijn2030, Rijnstad, de teams Leefomgeving en de Wijkteams. De pilot is onderdeel van het project Climate Active Neighbourhood.

Kijk voor meer informatie op www.arnhemaan.nl/energiecoach

Energiecoach Jan Hadderingh met de elektrische VW-bus van Lijn2030