Scroll naar beneden
Illustratie van een kastje met draadje naar een molshoop met plantje

Initiatieven en nieuws

  Overzicht

Eerste 800 Arnhemmers bereikt met het gratis Arnhemse Aanbod

Uitreiken tassen.jpg

Eerste 800 Arnhemmers bereikt met het gratis Arnhemse Aanbod

In november 2020 presenteerde Arnhem Aan (Arnhemse Koerier '20) het Arnhemse Aanbod met gratis producten en advies voor het verlagen van de energierekening. Naast de bespaarbox kunnen Arnhemse huiseigenaren profiteren van een gratis bezoek van een energiecoach, specifiek voor huishoudens met een laag inkomen. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een woonwensenscan of een meer uitgebreid maatwerkadvies.

Inmiddels zijn ruim 800 huishoudens bereikt met het Arnhemse Aanbod voor energiebesparing. Er zijn ruim 400 bespaarboxen besteld en 25 gesprekken met een energiecoach aangevraagd. Ruim 90 huishoudens meldden zich aan voor een woonwensenscan en 75 huishoudens toonden interesse in het maatwerkadvies. Daarnaast lopen er inmiddels meer dan 300 Arnhemmers rond met de unieke Arnhem Aan tas. Een stijlvolle handgemaakte boodschappentas, met duurzame goodies, gemaakt van gerecyclede zeildoeken. De tassen worden aangeboden tijdens (online) wijkgesprekken en door diverse duurzame wijkinitiatieven in Arnhem.

In de komende weken trekt Lijn2030 door de Arnhemse straten met de gratis bespaarbox. Per buurt kunnen huishoudens aangeven of ze de box willen ontvangen. Met het stapsgewijze aanbod wil gemeente Arnhem de energietransitie voor iedereen bereikbaar maken.

Huishoudens kunnen zich o.a. aanmelden via www.arnhemaan.nl/checklist.

Wij helpen je graag mee