Scroll naar beneden
Illustratie van een kastje met draadje naar een molshoop met plantje

Initiatieven en nieuws

  Overzicht

Arnhem ondertekent City Deal Energieke Wijken

Arnhem9.jpg

De overgang naar aardgasvrij wonen verbinden aan leefbaarheid in de buurt, lokale werkgelegenheid en steun aan wijkbewoners. Dat is in een notendop de City Deal Energieke Wijken, duurzaam en centraal. Het Rijk, verschillende organisaties en een aantal gemeenten hebben deze ondertekend tijdens het Congres Aardgasvrije wijken.

Ook Arnhem is een van de ondertekenaars. De gemeente wil de energietransitie koppelen aan het verminderen van armoede en het verbeteren van de positie van de kwetsbare inwoners. Een slimme combinatie met andere trajecten zoals de Woondeal en het programma Arnhem-Oost, de proeftuinen aardgasvrij (SmartPolder en Elderveld-Noord), de stadsbrede aanpak gericht op het verminderen van energiearmoede, klimaatadaptatie (groenere wijken) en de goede ervaringen uit de wijkgerichte aanpak. Ook is er aandacht voor particuliere woningeigenaren en het verduurzamen van hun woningen.

Verder wil Arnhem met de overgang naar aardgasvrije wijken de arbeidsmarkt een impuls geven. Via scholing en met het lokale en regionale midden- en kleinbedrijf wil de gemeente kansen creƫren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voor zij- en doorstromers. Daarvoor zal de gemeente samenwerken met sociale (wijk)ondernemers, onderwijsinstellingen en partijen zoals het Arbeidsontwikkelbedrijf.

Bekijk hier de City Deal Energieke Wijken.

Wij helpen je graag mee