Scroll naar beneden
Illustratie van een kastje met draadje naar een molshoop met plantje

Initiatieven en nieuws

  Overzicht

Arnhem is zes energieambassadeurs rijker

Energieambassadeurs 2

In de afgelopen maanden hebben zes enthousiaste Arnhemmers deelgenomen aan de cursus 'Kleurrijke Energieambassadeurs'. In deze vijfdelige cursus hebben zij kennis opgedaan over de energietransitie en hoe je hier anderen bij kunt betrekken.

Na de cursus zijn de deelnemers aan de slag gegaan met zelfbedachte activiteiten met het doel om Arnhemmers met diverse achtergronden te betrekken. Sommige ambassadeurs zijn initiatieven gestart zoals een duurzame textielatelier of hebben een tweede cursus gedaan om ook aan de slag te gaan als energiecoach. Andere ambassadeurs hebben zich aangesloten bij diverse netwerkorganisaties in de stad en bewonersinitiatieven om meer Arnhemmers te bereiken. Allemaal met het doel om op een laagdrempelige manier meer en een diverse groep Arnhemmers te bereiken en te betrekken bij de energietransitie.

Op 7 oktober hebben de ambassadeurs, als viering van hun deelname aan de cursus, een certificaat ontvangen van wethouder Cathelijne Bouwkamp. De inspirerende (persoonlijke) verhalen en inzet van de ambassadeurs maakten indruk. Het benadrukt het belang van de sociale transitie in deze tijden, aldus de wethouder. De ambassadeurs blijven zich inzetten middels hun activiteiten en bijdragen aan verschillende projecten.

Wij helpen je graag mee