Scroll naar beneden
Illustratie van een kastje met draadje naar een molshoop met plantje

Initiatieven en nieuws

  Overzicht

Actieweek: 'Arnhem Aan de Zon'

ArnhemAan_Kaart_Online

De eerste twee weken van juli staan in het teken van de zon. Want daar krijg je energie van! Wist je dat er in Arnhem al ruim 100.000 zonnepanelen liggen op de daken van woningen? Samen met de panelen op daken en velden van bedrijven en instellingen tellen we inmiddels al ruim 210.000 panelen. We zitten daarmee bijna op onze gemeentelijke doelstellingen voor 2023 (215.000). Voor 2030 is het streven er 415.000 te hebben liggen. Dus we gaan vooral zo door!

Gemeente Arnhem wil in de zomermaanden inwoners, bedrijven en organisaties die zonnepanelen hebben in het zonnetje zetten onder de actie ‘Arnhem Aan de Zon’. In de zonnige zomermaanden wordt aan Arnhemmers meer zichtbaar gemaakt waar in de stad zonnepanelen liggen. Het is namelijk voor veel inwoners onbekend op welke daken, van welke ondernemers en instellingen zonnepanelen liggen. ‘Arnhem aan de zon’ is onderdeel van de bewustwordingscampagne Arnhem Aan. Arnhem Aan heeft als doel om duurzaam omgaan met energie onder Arnhemmers en Arnhemse ondernemers en instellingen te stimuleren.

Op deze actiepagina kun je meer informatie en toffe filmpjes (!) vinden over Arnhem Aan de Zon.

Actie over energie besparen in het najaar

Naast diverse communicatiemomenten en acties door het hele jaar en de actie voor zonne-energie wordt in het najaar ook een actie georganiseerd voor energie besparen. Met de start van het stookseizoen vindt de gemeente Arnhem het belangrijk uitgebreid stil te staan bij het thema energie besparen en ook daarin weer goede Arnhemse voorbeelden uit te lichten.

Van de zon word je blij!

Wij helpen je graag mee