Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat AAN gaat.
Er gebeurt veel in Arnhem op het gebied van duurzaamheid. Hier tref je de laatste ontwikkelingen maar ook links naar actuele acties.

Windpark Koningspleij mag worden gebouwd

01-04-2020

Windpark Koningspleij mag worden gebouwd. Met de uitspraak van de Raad van State van woensdag 1 april 2020 zijn het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en de watervergunning onherroepelijk geworden.

De Energiescan voor bedrijven loont voor koffiebrander Peeze

09-03-2020

Arnhemse ondernemers kunnen samen een gigantische energie- en kostenbesparing realiseren met de energiescan. Peeze en Blue Terra Energy Experts laten je zien hoe. Doe mee en regel ook een energiescan.

Subsidie en fiscale aftrekposten energie voor bedrijven op een rij

09-03-2020

De overheid heeft diverse subsidies voor eigenaar en huurder bij het verduurzamen van een bedrijfspand. Dat geldt voor energiebesparende maatregelen en voor  het opwekken van energie. Daarnaast zijn bepaalde investeringen fiscaal aftrekbaar.

Ruimtekoers en Framed Festival winnaars prijsvraag verduurzaming evenementen

09-03-2020

Het festival Ruimtekoers en het Framed Festival op Papendal hebben gisteravond beide 7.500 euro gewonnen om hun plannen om hun evenementen te verduurzamen daadwerkelijk te realiseren. Evenementenorganisator 8Bahn kreeg een aanmoedigingsprijs van 2.500 euro.

Marcel Donders van Wijnhuis Robbers & van den Hoogen heeft zelf voldaan aan deze informatieplicht.

De Energiescan voor bedrijven loont. Doe mee!

16-01-2020

Ondernemers kunnen samen een gigantische energiebesparing realiseren. Midden- en grootverbruikers moeten maatregelen nemen om energie te besparen. Daarnaast hebben ze informatieplicht. Kleinverbruikers hebben zorgplicht om energieverspilling tegen te gaan.

energiebesparing bij huizenbezitters

Arnhem krijgt half miljoen voor energiebesparing bij huizenbezitters

20-12-2019

De gemeente Arnhem krijgt bijna een half miljoen euro subsidie van het Rijk om huiseigenaren te adviseren hoe ze hun woning kunnen verduurzamen. Hiermee kan Arnhem honderden woningeigenaren met een energiecoach helpen op zoek te gaan naar mogelijkheden om energie te besparen.