Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat AAN gaat.
Er gebeurt veel in Arnhem op het gebied van duurzaamheid. Hier tref je de laatste ontwikkelingen maar ook links naar actuele acties.

Bedrijven besparen direct op de energierekening

25-05-2020

Door corona leven we in een nieuwe werkelijkheid. De gevolgen van het virus hebben impact op elke ondernemer. Verduurzamen van het pand staat daardoor wellicht niet meer hoog op de prioriteitenlijst. Begrijpelijk.

Achthonderd woningen in Elderveld-Noord aardgasvrij

30-04-2020

Ruim 800 woningen in de Arnhemse wijk Elderveld-Noord kunnen worden verwarmd met de restwarmte van de nabijgelegen waterzuiveringsinstallatie. Dat betekent dat deze woningen op termijn niet langer via aardgas hoeven te worden verwarmd.

Windpark Koningspleij mag worden gebouwd

01-04-2020

Windpark Koningspleij mag worden gebouwd. Met de uitspraak van de Raad van State van woensdag 1 april 2020 zijn het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en de watervergunning onherroepelijk geworden.

De Energiescan voor bedrijven loont voor koffiebrander Peeze

09-03-2020

Arnhemse ondernemers kunnen samen een gigantische energie- en kostenbesparing realiseren met de energiescan. Peeze en Blue Terra Energy Experts laten je zien hoe. Doe mee en regel ook een energiescan.

Subsidie en fiscale aftrekposten energie voor bedrijven op een rij

09-03-2020

De overheid heeft diverse subsidies voor eigenaar en huurder bij het verduurzamen van een bedrijfspand. Dat geldt voor energiebesparende maatregelen en voor  het opwekken van energie. Daarnaast zijn bepaalde investeringen fiscaal aftrekbaar.

Ruimtekoers en Framed Festival winnaars prijsvraag verduurzaming evenementen

09-03-2020

Het festival Ruimtekoers en het Framed Festival op Papendal hebben gisteravond beide 7.500 euro gewonnen om hun plannen om hun evenementen te verduurzamen daadwerkelijk te realiseren. Evenementenorganisator 8Bahn kreeg een aanmoedigingsprijs van 2.500 euro.