Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat AAN gaat.
Er gebeurt veel in Arnhem op het gebied van duurzaamheid. Hier tref je de laatste ontwikkelingen maar ook links naar actuele acties.

aardgas

Vergoeding voor aardgasvrij maken woningen

Arnhemse particuliere huizenbezitters die voorop willen lopen bij het afsluiten van hun woning van het gas verdienen een steuntje in de rug. Daarom heeft de gemeente Arnhem een financiële regeling uitgewerkt om deze pioniers te ondersteunen. Het gaat om een bijdrage van maximaal 600 euro per huishouden. In totaal is er voor deze regeling 33.000 euro beschikbaar.

CO2 prestatieladder

Gemeente gaat 40% minder CO2 uitstoten

Wethouder Jan van Dellen heeft woensdagmiddag in Den Haag een estafettestokje in ontvangst genomen waarmee symbolisch het startschot is gegeven voor een verdere verduurzaming van de gemeentelijke bedrijfsvoering. Arnhem heeft als stad forse ambities als het gaat om duurzaamheid en wil als organisatie het goede voorbeeld geven. Het doel is om de CO2 uitstoot de komende vijf jaar te reduceren met 40%.

Energiecoach Jan Hadderingh met de elektrische VW-bus van Lijn2030

Eerste huishoudens Dr. Bosstraat profiteren van pilot energiecoaching ArnhemAAN

Maandagmiddag 21 oktober was de aftrap van de pilot energiecoaching voor bewoners van de Dr. Bosstraat in Geitenkamp. Energiecoach Jan Hadderingh kwam met de elektrische VW-bus van Lijn2030 naar de Dr. Bosstraat om kennis te maken met de bewoners uit de straat.

Energiescan loont

Informatiebijeenkomst ‘Energiescan loont’

Als ondernemers kun je samen daadwerkelijk een besparing realiseren die er toe doet. Wil je meer weten? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 24 oktober bij Ondernemerscentrum Vlamoven.

energieverhalen op arnhemaan.nl

Hoe energiezuinig is jouw wijk?

Wie wil weten welke initiatieven er in zijn of haar wijk spelen op het gebied van de energietransitie kan terecht op de website arnhemaan.nl. Daar is het verhaal van de Arnhemse wijken vanuit de thema's energie en duurzaamheid in kaart gebracht.

Gratis energiecoach voor Arnhemse minima

Gratis energiecoach voor Arnhemse minima

Dit najaar start de gemeente Arnhem een proef waarbij Arnhemse huishoudens met een lager inkomen gratis bespaaradvies krijgen inclusief enkele gratis maatregelen. Dit aanbod moet bijdragen aan een lagere energierekening, meer comfort en een gezonder klimaat in de woning. Aan de proef doen 50 huishoudens in drie wijken mee: Geitenkamp, Arnhemse Broek en Kronenburg-Vredenburg.