Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat AAN gaat.
Er gebeurt veel in Arnhem op het gebied van duurzaamheid. Hier tref je de laatste ontwikkelingen maar ook links naar actuele acties.

Marcel Donders van Wijnhuis Robbers & van den Hoogen heeft zelf voldaan aan deze informatieplicht.

De Energiescan voor bedrijven loont. Doe mee!

Ondernemers kunnen samen een gigantische energiebesparing realiseren. Midden- en grootverbruikers moeten maatregelen nemen om energie te besparen. Daarnaast hebben ze informatieplicht. Kleinverbruikers hebben zorgplicht om energieverspilling tegen te gaan.

energiebesparing bij huizenbezitters

Arnhem krijgt half miljoen voor energiebesparing bij huizenbezitters

De gemeente Arnhem krijgt bijna een half miljoen euro subsidie van het Rijk om huiseigenaren te adviseren hoe ze hun woning kunnen verduurzamen. Hiermee kan Arnhem honderden woningeigenaren met een energiecoach helpen op zoek te gaan naar mogelijkheden om energie te besparen.

Prijsvraag: Hoe verduurzaam jij de Arnhemse evenementen?

Prijsvraag: Hoe verduurzaam jij de Arnhemse evenementen?

De gemeente Arnhem schrijft een prijsvraag uit voor organisatoren van Arnhemse evenementen die concrete plannen hebben om deze te verduurzamen.

In totaal zijn er drie prijzen te winnen. Je kunt een prijs winnen op de thema’s afval, energie en mobiliteit (vervoer/transport) voor kleine en grote evenementen.

Realtime zicht op groen stroomverbruik Dazo van zonnedak De Lommerd

Primeur in Het Spijkerkwartier in Arnhem!

Sinds kort is het mogelijk om realtime de groene energieopwek van het zonnedak van buurtcentrum De Lommerd en het gebruik daarvan door Dazo te monitoren, dankzij het door GPX ontwikkelde online tool.

aardgas

Vergoeding voor aardgasvrij maken woningen

Arnhemse particuliere huizenbezitters die voorop willen lopen bij het afsluiten van hun woning van het gas verdienen een steuntje in de rug. Daarom heeft de gemeente Arnhem een financiële regeling uitgewerkt om deze pioniers te ondersteunen. Het gaat om een bijdrage van maximaal 600 euro per huishouden. In totaal is er voor deze regeling 33.000 euro beschikbaar.

CO2 prestatieladder

Gemeente gaat 40% minder CO2 uitstoten

Wethouder Jan van Dellen heeft woensdagmiddag in Den Haag een estafettestokje in ontvangst genomen waarmee symbolisch het startschot is gegeven voor een verdere verduurzaming van de gemeentelijke bedrijfsvoering. Arnhem heeft als stad forse ambities als het gaat om duurzaamheid en wil als organisatie het goede voorbeeld geven. Het doel is om de CO2 uitstoot de komende vijf jaar te reduceren met 40%.