Nieuws

Blijf op de hoogte van alles wat AAN gaat.
Er gebeurt veel in Arnhem op het gebied van duurzaamheid. Hier tref je de laatste ontwikkelingen maar ook links naar actuele acties.

Interreg North-West Europe Climate Active Neighbourhoods

CAN project genomineerd voor een 'regio-ster' award van de Europese Commissie

Ons mooie 'Climate Active Neighbourhoods' (afgekort CAN) project is genomineerd voor een 'regio-ster' award van de Europese Commissie. Doe mee en breng je stem uit op dit project!

Smart polder, Vredenburg / Kronenburg aardgasvrij

Subsidie voor Smart polder, Vredenburg / Kronenburg aardgasvrij

De provincie Gelderland riep eind vorig jaar gemeenten op met een concreet plan te komen om een (deel van) bestaande woonwijk aardgasvrij te maken met een minimum van 250 woningen. Daarvoor is de subsidie 'Gelderse proeftuin' opengesteld. De gemeente Arnhem heeft hiervoor het plan 'Smart Polder' ingediend. De subsidieaanvraag is succesvol gebleken!

Arnhems gezin doet mee aan SBS programma Green make over

ArnhemAAN: Arnhems gezin doet mee aan SBS programma Green make over

Voor alle mensen die hun eigen leefomgeving best wel willen verbeteren om klimaatverandering tegen te gaan, maar niet weten waar ze moeten beginnen, is het SBS programma Green Make Over. In derde aflevering op 2 juni staat een Arnhems gezin uit de wijk Malburgen centraal.

'Avond van de Storymap' over Energie in de Arnhemse wijken

'Avond van de Storymap' over Energie in de Arnhemse wijken

Op dinsdag 4 juni vanaf 19:00 uur organiseert de gemeente Arnhem de ‘Avond van de Storymap’ over Energie in de Arnhemse wijken waar we actieve Arnhemmers graag voor uit willen nodigen. Tijdens deze avond laten we drie uitgewerkte story maps zien, waarin opmerkingen van voorgaande werksessies een plek hebben gekregen. We horen op 4 juni graag of we op de goede weg zijn, voordat we aan de slag gaan met story maps van de overige wijken.

Storymaps Energie in de Arnhemse wijken

Werksessie 'Storymaps Energie in de Arnhemse wijken'

Op donderdag 9 mei tussen 16:30 en 19 uur organiseert de gemeente Arnhem een inloop werksessie 'Storymaps Energie in de Arnhemse Wijken' waar we actieve Arnhemmers graag voor uit willen nodigen. U bent misschien wel één van de mensen die zich al een tijd actief inzet voor het verduurzamen van uw eigen wijk. Daardoor is uw kennis en ervaring voor ons van onschatbare waarde om deze storymaps te vullen.

Smart polder, Vredenburg/Kronenburg aardgasvrij

Smart polder, Vredenburg / Kronenburg aardgasvrij

Het gemaal aan de Burgemeester Matsersingel in Arnhem moet vervangen worden. Dat gemaal zorgt ervoor dat de waterhuishouding in de wijk op orde is. Het vervangen van dit gemaal biedt een uitgelezen kans om een start te maken met het aardgasvrij maken van de wijk Vredenburg/Kronenburg.