Scroll naar beneden
Energiescan voor ondernemers en verenigingen

Energiescan voor ondernemers en verenigingen

De Energiescan loont, ook voor jouw bedrijf!

barber

Met de energiescan makkelijker voldoen aan je plichten

Een energiescan maakt energie besparen én het voldoen aan de informatieplicht en zorgplicht makkelijker. Een adviseur komt op bedrijfsbezoek om een inventarisatie te maken. Je krijgt inzicht in je energieverbruik, in verduurzamingsmogelijkheden en dus in kostenbesparing. Je ontvangt dan eveneens een aansporende sticker voor op je bedrijfspand en een digitaal logo voor je communicatie-uitingen. Daarmee laat je zien dat je het milieu minder belast. De regeling is verlengd tot eind 2022, dus maak er gebruik van!

Ga direct naar subsidieaanvraagformulier energiescan

Gigantische energiebesparing
Ondernemers kunnen samen een gigantische energiebesparing realiseren. De Wet Milieubeheer bepaalt daarom dat midden- en grootverbruikers energiebesparende maatregelen moeten nemen die ze binnen vijf jaar terugverdienen. Daarnaast hebben deze bedrijven en instellingen de Informatieplicht Energiebesparing. Ze zijn hierbij verplicht om te rapporteren in het eLoket van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) welke energiebesparende maatregelen uitgevoerd zijn. Kleinverbruikers hebben de zorgplicht om verspilling tegen te gaan.

Flinke subsidie tot eind 2022
Voor de kosten van de energiescan kun je 75% subsidie aanvragen bij gemeente Arnhem. De subsidieaanvraag én de energiescan moeten voor 31 december 2022 uitgevoerd zijn. Midden- en grootverbruikers komen in aanmerking voor maximaal €1.500 subsidie (75% van maximaal €2.000). Kleinverbruikers krijgen tot maximaal €300 subsidie (75% van maximaal €400).

Basisonderdelen energiescan:

  • Inzicht in energieverbruik
  • Onderverdeling naar categorie verbruiker: klein, midden en groot
  • Weergave eigendomssituatie vastgoed
  • Overzicht Erkende Maatregelen Lijst (EML) met terugverdientijd korter dan 5 jaar
  • Gegevens (EML) voor het voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing
  • Overzicht aanvullende maatregelen met onderscheid naar uitvoering op natuurlijk en zelfstandig moment

Een natuurlijk moment en een zelfstandig moment?
Energiebesparende maatregelen die genomen moeten worden op een zelfstandig moment zijn relatief makkelijk uit te voeren. Zonder dat daarvoor een ingrijpende verbouwing nodig is of uitgebreid onderhoud gepleegd moet worden. Denk daarbij aan het vervangen van verlichting door ledlampen. Energiebesparende maatregelen die genomen moeten worden op een natuurlijk moment vallen samen met (groot)onderhoud, vervanging of verbouwing.

Drie adviesbureaus op de menukaart
Om het kiezen van een adviesbureau voor de energiescan makkelijker te maken, hebben we een menukaart gemaakt. De menukaart geeft een selectie van drie adviesbureaus uit de regio. Afhankelijk van je verbruik, bedrijfssector en specifieke wensen kun je een keuze maken en een offerte aanvragen. Zodat je er zeker van bent dat de energiescan voldoet aan de vereisten voor de subsidieaanvraag. Je kunt ook een eigen adviesbureau inschakelen, zolang de energiescan maar voldoet aan de voorwaarden.

Download hier de menukaart met drie adviesbureaus voor de energiescan.

Heb je nog vragen? Mail dan naar energiescanbedrijven@arnhem.nl of kijk hier voor de voorwaarden.

Energiebesparen is ook geld besparen èn het voelt goed om als ondernemer ook een bijdrage te leveren

Wij helpen je graag mee