Scroll naar beneden
Check of je dak geschikt is voor panelen!

Check of je dak geschikt is voor panelen!

ZONATLAS

Schermafbeelding 2021-06-29 om 13.58.41.png

"Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?"

De allereerste vraag die je zelf waarschijnlijk hebt als je nadenkt over zonnepanelen is of je dak er geschikt voor is? Of wat de opbrengst er van is?

Daarom is er nu de Zonatlas: www.zonatlas.nl

Hier vul je je postcode en huisnummer in en dan zie je direct of je dak geschikt is voor zonnepanelen. Je ziet het aantal panelen dat geplaatst kan worden, de verwachte opbrengst en de verwachte kosten en besparingen. Vanuit de website kun je direct een offerte opvragen.

Vraag een offerte aan bij een lokale leverancier

Er zijn vele leveranciers van zonnepanelen. Maar hoe maak je nu een goede keuze? De Rijn en IJsel Energie Coƶperatie in Arnhem heeft dit uitgezocht in een collectieve inkoopactie. Daaruit zijn drie lokale leveranciers geselecteerd die een lokaal aanbod leveren met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Kijk voor meer informatie en het aanvragen van een offerte op www.lokaalduurzaamcollectief.nl.

Tip: Denk na over de mogelijkheden om te combineren

Voordat je zonnepanelen gaat plaatsen is het slim om na te denken over een aantal andere mogelijkheden van je dak, zoals het combineren met dakisolatie, nieuwe dakpannen, nieuwe dakbedekking, groen dak, dakkapel, enz.

Regel het financieren van de zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een aantrekkelijke investering. In circa 6 jaar is over het algemeen de investering terugverdiend. Ook als de zgn. landelijke salderingsregeling wordt afgebouwd, blijven zonnepanelen een rendabele investering. Heb je geen eigen geld die je wil of kan besteden? Dan heeft de gemeente Arnhem een gunstige lening, de Toekomstbestendig Wonen Lening. Met een rente van 1,6 % kun je dan in 10 jaar tijd de lening aflossen. Het maandelijkse bedrag aan aflossing en rente kan betaald worden uit de lagere energierekening. Kijk voor meer informatie op:

www.arnhem.nl, onder Toekomstbestendig Wonen Lening Arnhem.

In no time weet ik of mijn dak zonnepanelen kan dragen...

Wij helpen je graag mee