Maarten van Rossem, een school waar energie in zit

Maarten van Rossem
Groningensingel 1235
6835 HZ Arnhem

Inititiefnemer: Quadraam, Slim Opgewekt
Gerealiseerd: 2017
Aantal panelen: 1366
Besparing: 350.000 kWH per jaar

Onderwerpen: 
Zonne-energie
Zonnepanelen op het dak van VMBO Maarten van Rossem

Sinds eind 2017 liggen op vmbo-school Maarten van Rossem maar liefst 1366 zonnepanelen. Hiermee is dit het grootste zonnedak van alle Quadraam scholen die Slim Opgewekt tot nu toe verduurzaamde.

Directeur Freddy Sikkes: “Naast dat de technische verduurzaming belangrijk is voor de school, is het ook een mooi praktijkvoorbeeld voor de leerlingen. Er wordt steeds vaker met duurzame technieken gewerkt en nu kregen de leerlingen de kans om dit uitvoerend werk van dichtbij mee te maken. Het Maarten van Rossem is nu letterlijk een school waar energie in zit!"

Zonnepanelen op het dak van VMBO Maarten van Rossem

Het resultaat

Door de zonnepanelen bespaart het Maarten van Rossem elk jaar bijna 350.000 kWh grijze stroom. Dit komt neer op ruim 196.000 kg minder CO2-uitstoot in de lucht. Om deze uitstoot te compenseren, zouden er ruim vierendertig voetbalvelden vol geplant moeten worden met 9.822 volwassen eiken.

Heb je vragen over energie besparen?

Bezoek dan hét digitale energieloket van de gemeente Arnhem: Energieloket Midden Gelderland. Hier krijg je alle antwoorden op je praktische vragen op het gebied van energiemaatregelen.
 

Ga naar ELMG.nl
 

Energieloket Midden Gelderland