Bakker Tom van Otterloo laat brood met elektrische bakfiets bezorgen

Bakkerij Tom van Otterloo
Graaf Lodewijkstraat 2
6821 ED Arnhem

Initiatiefnemer: Tom van Otterloo
Pilot elektrische bakfiets: 2017

Onderwerpen: 
Mobiliteit
Zonne-energie
Verlichting (LED)
Elektrische bakfiets

Op het dak van de bakkerij- en woonhuisdak in De Steeg zijn 126 zonnepanelen geplaatst, waardoor 50% van de elektriciteit voor de bakkerij wordt opgewekt. De overige energie die gebruikt wordt binnen het bedrijf is groene energie. In de winkel is een start gemaakt met het vervangen van de bestaande verlichting door ledverlichting.

Bakkerij Tom van Otterloo is een pilot gestart met duurzaam vervoer. De horeca- en bedrijfsklanten in de Arnhemse binnenstad krijgen hun producten nu geleverd met behulp van een elektrische bakfiets. De (diesel) bestelbus gaat niet meer de Arnhemse binnenstad in.

Ook bij het bakken van brood staat duurzaamheid centraal, door gebruik van lokale grondstoffen en restproducten om bij te dragen aan de circulaire economie en voedselverspilling tegen te gaan. Met ingang van de opening op 11 september 2017 van het Centraal-Uitgifte-Punt Arnhem-Zuid brengen zij het overgebleven brood naar de Voedselbank Arnhem.

Zonnepanelen op het bedrijf

Het resultaat

De CO2 uitstoot is op verschillende manieren aanzienlijk verminderd. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van zonnepanelen en groene stroom. Het vervoer wordt beperkt door het gebruik van lokale grondstoffen.

En voor levering aan klanten in de Arnhems binnenstad wordt gebruik gemaakt van schoon vervoer: een elektrische bakfiets!

Heb je vragen over energie besparen?

Bezoek dan hét digitale energieloket van de gemeente Arnhem: Energieloket Midden Gelderland. Hier krijg je alle antwoorden op je praktische vragen op het gebied van energiemaatregelen.
 

Ga naar ELMG.nl
 

Energieloket Midden Gelderland