Portiekflats van Volkshuisvesting in Presikhaaf zijn door renovatie zeer energiezuinig

Portiekflats Hudsonstraat, Keulse Slag (Presikhaaf III) 6826 Arnhem

Initiatiefnemer: Volkshuisvesting, Bouwnext, Vastbouw
Gerealiseerd: 2016
Aantal woningen: 64

Onderwerpen: 
Isolatie
Portiekflats Presikhaaf

Vier portiekflats uit de 60'er jaren zijn volledig gerenoveerd met buitenschil- en dakisolatie en nieuwe installaties. Later kan door toevoeging van zonnepanelen de flats energieneutraal gemaakt worden.

Naast isoleren is het belangrijk dat een woning ook goed ventileert. Voor een gezond leefklimaat moet de vuile lucht de woning uit, en schone lucht de woning in. Voor de luchtverversing is een ventilatiesysteem met warmteterugwinning geplaatst. Deze warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht en is daardoor energiezuinig.

Bouwnext is met dit project genomineerd voor de Duurzaam Bouwen Awards 2016  in de categorie Partij met een (bijna) Nul-op-de-meter renovatieaanpak voor gestapelde bouw (zie video).

In Hudsonstraat en Keulse Slag zijn vier portiekflats x 16 woningen = 64 woningen zeer energiezuinig (passief bouw) gemaakt bij renovatie.

Heb je vragen over energie besparen?

Bezoek dan hét digitale energieloket van de gemeente Arnhem: Energieloket Midden Gelderland. Hier krijg je alle antwoorden op je praktische vragen op het gebied van energiemaatregelen.
 

Ga naar ELMG.nl
 

Energieloket Midden Gelderland