Nul op de Meter woningen na renovatie door Portaal in Presikhaaf

Huurwoningen Van Speykstraat, Van Kinsbergenstraat, Dedelstraat (Presikhaaf III) 6826 Arnhem

Initiatiefnemer: Woningcorporatie Portaal, bouwer Dura Vermeer
Gerealiseerd: Pilotwoning in 2014, overige woningen in periode 2015-2017
Aantal woningen: 96

Onderwerpen: 
Zonne-energie
Warmte
Isolatie
Nul op de meter Woningen Presikhaaf

In de wijk Presikhaaf zijn 96 woningen uit de 60'er jaren Nul op de Meter gemaakt. De woningen zijn aardgasloos en "all electric". De woningen kregen nieuwe isolerende gevels en dak,  zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp en warmterugwinsysteem. 

Portaal is een van de zes corporaties die samen met vier bouwbedrijven meedoet aan het landelijke project ‘de Stroomversnelling’. Het doel is om op grote schaal huizen zo te verbouwen dat ze veel comfortabeler en energiezuiniger worden. Door met zonnepanelen energie op te wekken, kan het huis in principe in zijn eigen energie voorzien. 

Nul op de meter woning Portiek

Het resultaat

In totaal zijn 96 huurwoningen (3 straten x 4 rijen per straat x 8 woningen per rij) gerenoveerd naar Nul op de Meter. Bij een Nul op de meter woning wordt evenveel (of meer) energie opwekt als dat het nodig heeft voor het huis en het huishouden.

Heb je vragen over energie besparen?

Bezoek dan hét digitale energieloket van de gemeente Arnhem: Energieloket Midden Gelderland. Hier krijg je alle antwoorden op je praktische vragen op het gebied van energiemaatregelen.
 

Ga naar ELMG.nl
 

Energieloket Midden Gelderland