Electrokar in groen(er) jasje

Natuurcentrum Arnhem
Ruitenberglaan 4
6826 CC Arnhem

Initiatiefnemer: Natuurcentrum Arnhem
Gerealiseerd: 2018

Onderwerpen: 
Mobiliteit
electrokarretje van het Natuurcentrum Arnhem

Je hebt ze vast wel eens zien rijden in de stad. De electrokarretjes van het Natuurcentrum Arnhem. Jaarlijks vervoeren zij er honderden leskisten mee naar basisscholen in Arnhem. Schoon en efficiënt. Maar het Natuurcentrum heeft er nog een groen schepje bovenop gedaan. Want duurzaam is nooit af ofwel het kan altijd beter. En daarom hebben zij de electrokarretjes nu uitgerust met zonnepanelen en een heus windmolentje. Hiermee zijn zij op locatie altijd van 100% duurzame energie voorzien.

Het elektrische systeem dat verbonden is met de windmolen en zonnepanelen werd uitgevoerd door Roel Beumer van Volta Energy. Financiering is mede mogelijk gemaakt door CAN, Energy Made in Arnhem en Akzo Nobel.

Betrokkenen bij elektrokar Natuurcentum Arnhem

Eugenie Walraven, Adviseur Educatie van Natuurcentrum Arnhem:  “Het is fijn dat we nu overal onze eigen groene stroom kunnen opwekken. Naast de praktische kant hopen we met deze toevoegingen ook stadsgenoten te inspireren door te laten zien dat ‘groen doen’ heel interessant en zeker niet ingewikkeld hoeft te zijn.”

Heb je vragen over energie besparen?

Bezoek dan hét digitale energieloket van de gemeente Arnhem: Energieloket Midden Gelderland. Hier krijg je alle antwoorden op je praktische vragen op het gebied van energiemaatregelen.
 

Ga naar ELMG.nl
 

Energieloket Midden Gelderland