Energieneutrale huurwoningen van Volkshuisvesting in Malburgen

Energiethuis huurwoningen
Zwanebloemlaan
6832 HH Arnhem

Initiatiefnemer: Volkshuisvesting, BAM
Gerealiseerd: 2013
Aantal woningen: 14 Energiethuis huurwoningen ( Nul op de meter) en 24 huurwoningen met zonnepanelen

Onderwerpen: 
Zonne-energie
Isolatie
Energiethuis Malburgen

Aan de Zwanebloemstraat zijn 14 Energiethuis huurwoningen. Deze woningen zijn niet alleen uitermate goed geïsoleerd, maar zijn ook voorzien van installaties voor het zelf opwekken van elektriciteit en een zuinig (her)gebruik van warmte in de woning. Dat alles bij elkaar zorgt ervoor dat bewoners bij een energiebewust woongedrag nauwelijks tot geen energielasten hebben.

Volkshuisvesting noemt de woningen ‘energiethuis’ woningen, maar elders in het land worden ze ook gepresenteerd als ‘nul op de meter’ woningen of ‘energienotaloze’ woningen. De ontwikkeling en bouw van dit soort woningen zit in een stroomversnelling, omdat duurzaam gebruik van energie en ook beperking van energielasten steeds belangrijker wordt.

Overige 24 nieuwbouwwoningen hebben een zonnepanelen installatie van 9 panelen per huis.

Energiethuis Malburgen

De Energiethuis woningen zijn energieneutraal en hebben weinig tot geen energiekosten. De overige woningen besparen door de zonnepanelen kosten op hun stroomnota.

Heb je vragen over energie besparen?

Bezoek dan hét digitale energieloket van de gemeente Arnhem: Energieloket Midden Gelderland. Hier krijg je alle antwoorden op je praktische vragen op het gebied van energiemaatregelen.
 

Ga naar ELMG.nl
 

Energieloket Midden Gelderland