De Wasplaats

De Wasplaats
Klarendalseweg 439
6822 GV Arnhem

Gerealiseerd: 2015

Onderwerpen: 
Mobiliteit
Verlichting (LED)
De Wasplaats

Bij de Wasplaats kun je als particulier of als bedrijf, terecht voor je was, of een bak koffie, een praatje, burenhulp of een leer-werktraject. Kom je langs? De koffie staat klaar!

De Wasplaats Klarendal is sinds 2015 een nieuw concept in het hart van het Modekwartier Arnhem. Bij binnenkomst vind je winkeltje OOgst; een shop-in-shop met allerlei unieke producten, gemaakt door mensen uit de buurt en de omgeving. Verderop in de winkel bevindt zich de wasserij waar je je kleding achter kan laten in handen van de Wasbaas. Ondertussen kun je voor een redelijke prijs genieten van een kopje koffie of thee, luisteren naar authentieke vinylplaten of gebruik maken van de gratis WiFi voor je werk of studie.

Voor het wassen van je wasgoed kun je kiezen uit reguliere milieuvriendelijke reinigingsmiddelen, zelfgemaakte vloeibare biologische wasmiddel van de Wasplaats of de meest natuurlijke optie: Himalayaanse Wasnoten!

De Wasplaats is niet alleen een duurzame maar ook een sociale spil van de wijk Klarendal. Het WijkWerkPalet biedt hier de mogelijkheid voor ontmoeting, informele zorg, leerwerkplekken en betaalbare dienstverlening.

De Wasplaats werkt met energiezuinige wasmachines en LED-verlichting. De wasmiddelen zijn ecologisch verantwoord en deels huisgemaakt. Ook de koffie en thee is fair trade en/of biologisch. Voor wie thuis zelf aan de slag wil verkoopt de Wasplaats o.a Wasnoten, Ossengalzeepjes of het vertrouwde Biotex van weleer. Voor het vervoer wordt gebruik gemaakt van een elektrisch ondersteunde bakfiets.

Heb je vragen over energie besparen?

Bezoek dan hét digitale energieloket van de gemeente Arnhem: Energieloket Midden Gelderland. Hier krijg je alle antwoorden op je praktische vragen op het gebied van energiemaatregelen.
 

Ga naar ELMG.nl
 

Energieloket Midden Gelderland