NOM Arnhem West werkt aan een duurzame wijk

NOM Arnhem West

Initiatiefnemers: Vincent van Bruggen, Teun Leuftink en David Willemsen (vanaf 2016)
Realisatie: 2015-2035 (gasloos) 2050 (energieneutraal)

Onderwerpen: 
Innovaties
Slimme aanpak energieverbruik
Luchtfoto Arnhem West

NOM Arnhem West renoveert heel Arnhem West nul op de meter of beter. De unieke procesaanpak combineert betrokkenheid binnen het stadsdeel met een innovatieve benadering van seriematig maatwerk in een hedendaagse maakomgeving. Samen met Groen West drager van Arnhem West Wijk van de Toekomst in het kader van het Gelders Energie Akkoord.

De informele aftrap is in het voorjaar van 2016 gegeven met een opvallende pitch van Vincent (de vergiet) tijdens Klimaattop Arnhem in het kader van Coehoorn Live!

Na de ontwikkeling van het initiatief is politicoloog David Willemsen aangehaakt om het initiatief verder te helpen brengen. Teun Leuftink blijft daarbij op de achtergrond als deskundig adviseur actief. Vanaf september 2016 is het initiatief officieel gelanceerd en kent sindsdien meer dan 75 deelnemers en 5 vrijwilligers. Voor deze deelnemers zijn inmiddels 5 bijeenkomsten georganiseerd en voor de vrijwilligers nog 2 extra themabijeenkomsten.

NOM Arnhem West is regelmatig in de (lokale) media te vinden.

NOM Arnhem West

Het resultaat

Met alle ontwikkelingen op het gebied van duurzame renovaties en zelfvoorzienende netwerken ontwikkelt de techniek zich terwijl wij Arnhem West klaar stomen voor een gasloze toekomst. Wij verwachten dat nul op de meter renoveren in de komende decennia 60% goedkoper wordt. Daarmee moet het mogelijk zijn om voor 2050 energieneutraal te zijn en (grotendeels) zelfvoorzienend.

Heb je vragen over energie besparen?

Bezoek dan hét digitale energieloket van de gemeente Arnhem: Energieloket Midden Gelderland. Hier krijg je alle antwoorden op je praktische vragen op het gebied van energiemaatregelen.
 

Ga naar ELMG.nl
 

Energieloket Midden Gelderland