Zonnepark aan Drielsedijk voor het zuiveren van afvalwater

Zonneveld Drielsedijk
Drielsedijk 25
6841 HJ Arnhem

Initiatiefnemer: Waterschap Rivierenland
Gerealiseerd: 2019
Aantal panelen: 7200

Onderwerpen: 
Zonne-energie
Zonneveld Drielsedijk

Op 10 mei 2019 heeft het Waterschap Rivierenland het zonneveld aan de Drielsedijk in Arnhem geopend. Het zonnepark van 7200 zonnepanelen ligt naast de rioolwaterzuivering aan de Drielsedijk.

De 7200 zonnepanelen moeten op jaarbasis ongeveer 1.900.000 Kilowattuur gaan opbrengen (komt overeen met ongeveer 600 woningen op jaarbasis). De panelen zijn door IBC Solar in een oost-west opstelling geplaatst. Op deze manier wekt het zonnepark de hele dag energie op, dat direct gebruikt wordt voor het zuiveren van afvalwater.

Het Waterschap heeft ook een prachtige een muurschildering op de beluchtingsbakken laten maken door ArnhemArt.

Muurschildering beluchtingsbakken naast zonneveld Drielsedijk

Het resultaat

Het zonneveld met 7200 zonnepanelen past bij de ambitie van het Waterschap Rivierenland om in 2030 energieneutraal te worden. Het zonnepark sluit ook naadloos aan bij de ambities van de gemeente Arnhem. De gemeente streeft ernaar om 40.000 zonnepanelen in zogenaamde veldopstelling te realiseren. Met het zonnepark aan de Drielsedijk komt dit doel een stuk dichterbij.

Heb je vragen over energie besparen?

Bezoek dan hét digitale energieloket van de gemeente Arnhem: Energieloket Midden Gelderland. Hier krijg je alle antwoorden op je praktische vragen op het gebied van energiemaatregelen.
 

Ga naar ELMG.nl
 

Energieloket Midden Gelderland