Slim energiebeheer en zonnepanelen voor Sporthal Elderveld

Sporthal Elderveld
Breezandpad 13
6843 JM Arnhem

Initiatiefnemer: Gemeente Arnhem, Sportbedrijf
Betrokkenen: Greenspread
Gerealiseerd: 2011-2013
Aantal panelen: 230

Onderwerpen: 
Zonne-energie
Slimme aanpak energieverbruik
Zonnepanelen Elderveld

Voor sporthal Elderveld zijn diverse maatregelen genomen voor een zo laag mogelijk energieverbruik. In 2011/2012 is "beheer op afstand" gerealiseerd, waarbij installaties in het gebouw via een pc en software in gebruik worden gegeven. Medewerkers en gebruikers kunnen - binnen hun gebruikstijd - door middel van een gebruikerspas toegang krijgen in de accommodatie. Hierdoor draaien de installaties alleen tijdens hun aanwezigheid. Dit leverde een behoorlijke energiebesparing op.

Op sporthal Elderveld zijn in 2013 235 zonnepanelen geplaatst, die 1/3 van het totale energiegebruik van het complex opleveren. Daarnaast zijn de sporthal, kleed- en doucheruimtes voorzien van LED verlichting. Bij de entree hangt een scherm met de opbrengst van de zonnepanelen. Op deze locatie zijn de eerste zonnepanelen geplaatst binnen de ambitie voor het verduurzamen van het bestaand vastgoed van de gemeente. Geadviseerd en uitgevoerd door Greenspread.

zonnepanelen sporthal Elderveld

Het resultaat

De zonnepanelen leveren jaarlijks 50.715 kWh op, voldoende stroom voor 17 huishoudens. Daarnaast levert het slimme energiebeheer op afstand een behoorlijke energiebesparing op.

Heb je vragen over energie besparen?

Bezoek dan hét digitale energieloket van de gemeente Arnhem: Energieloket Midden Gelderland. Hier krijg je alle antwoorden op je praktische vragen op het gebied van energiemaatregelen.
 

Ga naar ELMG.nl
 

Energieloket Midden Gelderland