Pieter Jongelingschool is klaar voor de toekomst

Pieter Jongelingschool
Zijpendaalseweg 163
6814 CJ Arnhem

Initiatiefnemer: Pieter Jongelingschool
Betrokkenen: Slim Opgewekt!
Gerealiseerd: 2014
Aantal panelen: 100

Onderwerpen: 
Zonne-energie
Verlichting (LED)
Pieter Jongelingschool met zonnepanelen

Directeur Frank van Oordt: “Als school werk je aan de toekomst van de leerlingen. Door te verduurzamen geef je het goede voorbeeld. Ons schooldak ligt gunstig voor zonnepanelen en dankzij een gunstige lening van de gemeente konden we de stap maken. In het Arnhemse Slim Opgewekt vonden wij de juiste verduurzamingspartner die niet alleen adviseert en realiseert, maar ook onze leerlingen bewust maakt van het nut van verduurzaming.”

“Voor ons is duurzaamheid inmiddels een terugkerend gespreksonderwerp. Kinderen nemen het onderwerp zelfs mee naar huis. Regelmatig vragen ouders hoe we de verduurzaming hebben aangepakt. Het monitoringsscherm van Slim Opgewekt helpt ook het gesprek levend te houden. Op het scherm zien kinderen op een begrijpelijke manier hoeveel stroom we opwekken en gebruiken. Het scherm wekt niet alleen de aandacht van onze leerlingen, ouders van nieuwe leerlingen staan ook altijd even stil om het scherm te bekijken.”

Wil je meer weten over de ervaringen van de Pieter Jongelingschool? Stuur dan een mail aan info@pjschool.nl ter attentie van Frank van Oordt.

Het resultaat

Alle TL-verlichting is vervangen door zuinige ledverlichting waardoor het stroomverbruik met ruim twintig procent afnam. Door 100 zonnepanelen op het dak te plaatsen wekt de school nu zelf al haar stroom op. De energierekening valt hierdoor een stuk lager uit waardoor er meer geld overblijft voor educatie.

Heb je vragen over energie besparen?

Bezoek dan hét digitale energieloket van de gemeente Arnhem: Energieloket Midden Gelderland. Hier krijg je alle antwoorden op je praktische vragen op het gebied van energiemaatregelen.
 

Ga naar ELMG.nl
 

Energieloket Midden Gelderland