Oost Nederland Energie(k) - ONE & PowerLab

ONE @ Powerlab
Westervoortsedijk 73
6827 AV Arnhem

Initiatiefnemers: Drie ROC’s (Rijn IJssel, ROC Nijmegen, Graafschap College), bedrijfsleven in de technische installatiebranche & InstallatieWerk Achterhoek Rivierenland.
Gerealiseerd: 2015

Onderwerpen: 
Innovaties
POWERLAB

ONE staat voor Oost Nederland Energie(k), een publiek private samenwerking waarin de Technische Installatiebranche en het onderwijs samenwerken. Het uitgangspunt is dat kennisdeling en innovatie leiden tot meer inzicht in de snelle ontwikkelingen in de Energiesector.

ONE faciliteert, initieert en bekrachtigt initiatieven die leiden tot uitdagend en aantrekkelijk onderwijs. Zo bereiden studenten en zittend personeel zich voor op hun toekomst als professionals die thuis zijn in de nieuwste technieken voor een duurzame samenleving.

Een aantal voorbeelden van ONE initiatieven zijn:

  • POWERLAB
  • Kennisportaal Gelderland
  • Professionaliseringsactiviteiten studenten, docenten & werknemers

Het resultaat

Een mooi voorbeeld van een succesvol initiatief is POWERLAB. Een ontmoetingsplaats voor studenten, bedrijfsleven en overheid, waar ze kennis kunnen nemen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van energievraagstukken. In het Powerlab tonen producenten en leveranciers producten, systemen en installaties met state-of-the-art techniek. In nauwe samenwerking met het Kennisportaal Gelderland vinden in het Powerlab instructies, masterclasses en cursussen voor het bedrijfsleven en praktijkdocenten plaats.

Heb je vragen over energie besparen?

Bezoek dan hét digitale energieloket van de gemeente Arnhem: Energieloket Midden Gelderland. Hier krijg je alle antwoorden op je praktische vragen op het gebied van energiemaatregelen.
 

Ga naar ELMG.nl
 

Energieloket Midden Gelderland