Miscancell geeft waarde aan olifantengras.

Miscancell B.V.
Westervoortsedijk 73
6827 AV Arnhem

Initiatiefnemer: Miscancell B.V.
Realisatie: 2019

Onderwerpen: 
Innovaties
oogsten miscanthus (olifantsgras)

Miscancell produceert op duurzame wijze en bij voorkeur zonder restafval cellulose en aardolie vervangende grondstoffen op basis van lignine uit miscanthus (olifantengras) voor de papier- en chemische industrie.

Miscanthus is een houtachtige grassoort, afkomstig uit Zuid-oost Azië. Ook in Europa groeit het gewas goed door de temperatuur en hoeveelheid neerslag. Wat dit gewas bijzonder maakt is de grote hoeveelheid CO2 dat het opneemt.

Door het gebruik van een verduurzaamd verwerkingsproces waarbij meerdere producten uit de dezelfde grondstof komen, draagt Miscancell bij aan de vergroening en verduurzaming van regio en provincie.

miscanthus (olifantsgras)

Miscancell heeft de ambitie om een bioraffinage te realiseren voor de verwerking van ten minste 40.000 ton miscanthus, op industriepark de Kleefsewaard. De aanwezigheid van de Arnhemse haven maakt het mogelijk de ruwe miscanthus per binnenvaart aan te leveren waardoor mede de bedrijvigheid in de haven toeneemt.

Heb je vragen over energie besparen?

Bezoek dan hét digitale energieloket van de gemeente Arnhem: Energieloket Midden Gelderland. Hier krijg je alle antwoorden op je praktische vragen op het gebied van energiemaatregelen.
 

Ga naar ELMG.nl
 

Energieloket Midden Gelderland