Infraroodverwarming voor schoenenwinkel Barefoot & More

Barefoot & More
Kleine Oord 80
6811 HZ Arnhem
Onderwerpen: 
Warmte

“Per september 2019 verwarmen wij de winkel met infraroodverwarming van Welnu.” Belangrijkste redenen voor aankoop waren de duurzaamheid, het esthetische effect en de vrije wanden. “Radiatoren zijn lelijk. De warmtepanelen aan kettingen ogen heel anders, het heeft een leuk optisch effect. En wij hebben de wanden vrij voor de schoenen, die wij verkopen.” Aldus Vincent Barink, huurder van het winkelpand en eigenaar van Barefoot & More. “Het bevalt goed. Het is prettige warmte”

Nederland moet van het gas af. Ook de retail. Vaak is de vervanging van de CV ketel de aanleiding om na te denken over duurzaamheid. Wat is immers het alternatief voor gas. Bij Barefoot & More ging het anders.
De winkel startte in 2017 op de Weverstraat in Arnhem. Al snel groeide Barefoot & More uit zijn jasje. Begin 2019 merkten ze dat klanten de deur voorbij liepen omdat het te druk was in de winkel. Tijd voor iets anders. Vlakbij stond een groot pand leeg met verlaagd plafond, verroeste radiatoren en met een betonnen vloer. Ester Poelen is creatief en maakte een nieuw ontwerp voor de winkel. En hoe krijg je de winkel warm. Nieuwe radiatoren was geen optie, de wanden moesten vrij blijven voor de schoenen. Vloerverwarming was geen optie, alle beton openbreken zou veel te duur worden. Blowers waren ook geen optie, totaal niet duurzaam. Via via kwamen Esther Poelen en Vincent Barink in contact met Welnu. De warmtepanelen bleken duurder dan nieuwe radiatoren, maar ze boden  zoveel voordelen, dat ze zijn aangeschaft voor de winkel. In het magazijn konden de radiatoren blijven zitten. De eigenaar/verhuurder betaalde het bedrag, dat nieuwe radiatoren zouden hebben gekost. Esther en Vincent betaalden het verschil. Bij opzegging van de huur neemt de eigenaar de warmtepanelen over voor de boekwaarde. Geen probleem, de eigenaar vindt de warmtepanelen erg mooi.

De radiatoren zijn verwijderd en alle wanden van de winkel zijn vrij om de blote-voeten-schoenen te etaleren. De warmtepanelen hangen aan kettinkjes aan het plafond en zien er stoer uit. De warmte is prettig en blijft binnen, infraroodverwarming verwarmt immers niet de lucht maar wel de muren en de vloer en de mensen. De warmte vliegt dus niet de deur uit als de winkeldeur open en dicht gaat.

Heb je vragen over energie besparen?

Bezoek dan hét digitale energieloket van de gemeente Arnhem: Energieloket Midden Gelderland. Hier krijg je alle antwoorden op je praktische vragen op het gebied van energiemaatregelen.
 

Ga naar ELMG.nl
 

Energieloket Midden Gelderland