Groene stroom van zonnepanelen op het stadhuis

Stadhuis Arnhem
Koningstraat 38
6811 DG Arnhem Arnhem

Initiatiefnemer: Gemeente Arnhem
Gerealiseerd: 2018
Aantal panelen: 108 (700 gepland voor 2023)

Onderwerpen: 
Zonne-energie
Zonnepanelen op dak raadzaal stadhuis Arnhem

Op de raadszaal van het stadhuis zijn 108 zonnepanelen geïnstalleerd. Eind juni 2018 begon de aannemer met de werkzaamheden en op 3 augustus 2018 werd de installatie in gebruik genomen.

Onder de zonnepanelen is een witte dakbedekking aangebracht. Daardoor blijft de warmte beter buiten en is het effect van de panelen nog groter. Uiteindelijk komen er 700 zonnepanelen op het hele stadhuis. Dat gebeurt pas als het dak van het stadhuis gerenoveerd wordt, uiterlijk 2023. Die wekken genoeg energie op voor zo'n 50 huishoudens.

Naast de installatie van de zonnepanelen is de traditionele verlichting in het stadhuis voor 90% vervangen door LED verlichting. Door deze maatregel wordt er minder energie verbruikt.

Het resultaat

Bijna 1800 kWh elektriciteit. Dat is de opbrengst van de 108 zonnepanelen die zomer 2018 op de raadzaal zijn geïnstalleerd. Met dank aan het zonnige weer!

Heb je vragen over energie besparen?

Bezoek dan hét digitale energieloket van de gemeente Arnhem: Energieloket Midden Gelderland. Hier krijg je alle antwoorden op je praktische vragen op het gebied van energiemaatregelen.
 

Ga naar ELMG.nl
 

Energieloket Midden Gelderland