Eerste openbare laadplein in Nederland

Laadplein Trans
Trans 5
6811 HR Arnhem

Initiatiefnemer: Gemeente Arnhem en Allego
Gerealiseerd: Maart 2017
Aantal laadpalen: 16

Onderwerpen: 
Mobiliteit
Laadplein

Op de Trans is een laadplein gerealiseerd. Een laadplein is een aantal laadpunten voor elektrische auto's die niet afzonderlijk op het net zijn aangesloten, maar samen één aansluiting hebben.

Het laadplein op parkeerplaats Trans kan zestien elektrische voertuigen tegelijk opladen en beschikt over moderne software om de elektriciteitsvraag van de auto’s slim af te stemmen op de beschikbare hoeveelheid stroom. Het gebruik van de laadpalen is even slim als eenvoudig: e-rijders kunnen de beschikbaarheid van laadpalen zien en zonder laadpas het laadplein gebruiken met een handige app.Dit laadpein, met 16 aansluitingen, is het eerste openbare laadplein in Nederland.

Elektrisch vervoer

Het resultaat

Het laadplein zorgt ervoor dat de binnenstad goed bereikbaar blijft voor het groeiende aantal e-rijders. Er komen steeds meer elektrische auto’s bij en die moeten, ook in de openbare ruimte, opgeladen worden. In veel gemeenten wordt het laden in de openbare ruimte nu nog opgelost met losse laadpalen, maar door clustering van laadfaciliteiten kunnen dure investeringen vermeden worden en kan slimmer worden geladen.

Heb je vragen over energie besparen?

Bezoek dan hét digitale energieloket van de gemeente Arnhem: Energieloket Midden Gelderland. Hier krijg je alle antwoorden op je praktische vragen op het gebied van energiemaatregelen.
 

Ga naar ELMG.nl
 

Energieloket Midden Gelderland