PUURland bezorgt met elektrische bakfiets (h)eerlijk eten

PUURland
Dalweg 80
6821 JM Arnhem

Initiatiefnemer: PUURland
Gerealiseerd: 2012

Onderwerpen: 
Mobiliteit
PUURland

PUURland brengt al 4 jaar wekelijks regionale boodschappenpakketten (gebaseerd op seizoensmaaltijden) aan huis bij particulieren met een e-bike.

De ingrediënten voor maaltijden komen rechtstreeks van boeren en winkeliers in en rondom Arnhem. De boeren krijgen een eerlijke prijs en de producten komen van een zeer korte afstand tot het bord. De efficiency van stadsdistributie door cargo-e-bikes is groot, maar ook de positieve reacties onderweg zijn bemoedigend en vragen om navolging.

Sinds een half jaar verzorgt PUURland ook de binnenstadsdistributie voor bakker Tom van Otterloo. Vanuit zijn bakkerij in de Steenstraat beleveren we 6 dagen in de week zo’n 30 horecagelegenheden en bedrijven in het centrum. 

boodschappenpakketten

Het resultaat

Het vervoer met elektrische fiets gaat dermate goed dat PUURland inmiddels een tweede elektrische bakfiets heeft aangeschaft en voorzichtig op zoek is naar nieuwe klanten.

De voordelen zijn legio; we zijn heel efficiënt doordat fietsroutes in de binnenstad veel korter zijn dan autoroutes, we vervangen een grote (diesel)bus, we kunnen beter just-in-time leveren omdat we ook na 10-en de stad in en uit kunnen en het geeft een enorm positief imago aan klanten. De reacties onderweg zijn heel positief, zeker die van de binnenstadsbewoners en -werkers.

Heb je vragen over energie besparen?

Bezoek dan hét digitale energieloket van de gemeente Arnhem: Energieloket Midden Gelderland. Hier krijg je alle antwoorden op je praktische vragen op het gebied van energiemaatregelen.
 

Ga naar ELMG.nl
 

Energieloket Midden Gelderland