Scroll naar beneden
aanbrengen-radiatorfolie-s.jpg

Aan de slag

Ook als huurder van een woning kun je zelf besparen op je energierekening. Zelf dingen doen of bijvoorbeeld meedoen met een buurtactie.

Het kan soms al zo eenvoudig zijn, denk bijvoorbeeld aan het vervangen van gloei- en halogeenlampen door ledlampen. Een ledlamp is 85 procent zuiniger dan een gloeilamp en verdient zich snel terug. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden, kijk hier verder of er iets voor jou bij zit. Of kijk ook naar de tips.

lees meer
hero2.jpg

Corporaties

De corporaties zijn bezig met het verduurzamen van het woningbezit. In Arnhem zijn er diverse corporaties en andere soorten woning-verhuurders. Voor vragen kun je contact met ze opnemen om de mogelijkheden in je woning te bespreken.

Ook kan een energiecoach of woonwensencoach je hier goed bij helpen.

Hier tref je de links naar de webpagina’s van de drie grotere Arnhemse corporaties die onderdeel zijn van onze Arnhem Aan beweging.

www.volkshuisvesting.nl

www.portaal.nl

www.vivare.nl

Huurdersorganisaties:

De genoemde corporaties werken nauw samen met huurdersorganisaties. Zij adviseren bij- en toetsen de plannen van de corporaties, met het belang van huurders voorop.

spijkerbuurt

Wijkgerichte aanpak

Arnhemse Aanpak

Arnhem moet net als de rest van Nederland in 2050 aardgasvrij zijn. Medio 2019 heeft de Arnhemse gemeenteraad een wijkgerichte aanpak vastgesteld voor deze energietransitie. Daarbij wordt toe gewerkt naar een Transitievisie Warmte, waarover de gemeenteraad eind 2021 beslist. In deze visie wordt per wijk aangegeven wanneer de wijk van het aardgas af gaat en, voor de wijken die voor 2030 van het aardgas af gaan, welk alternatief voor aardgas geschikt is.

lees meer over de wijkgerichte aanpak

Initiatieven en nieuws

Mockup_Book_Cover.jpg

Arnhem Aan Tafel Kookboek nu verkrijgbaar!

Arnhem Aan Tafel duurzaam Kookboek

Lees meer
Arnhemaan.jpg
algemeen

Wat gebeurt er in mijn wijk?

Wijkgerichte aanpak. Kijk wat er in uw wijk gaat gebeuren.

Lees meer
TOCHTSTRIPS-1.jpg

Flink besparen op je energieverbruik

Gratis energiecoaches voor minima

Lees meer

Haal een energiecoach in huis

www.elmg.nl

Wij helpen je graag mee