Scroll naar beneden
Illustratie van een kastje met draadje naar een molshoop met plantje

Goede voorbeelden

  Overzicht

Meer geld overhouden met de energiecoach

Mark Ormel
Ik heb de tips op mijn eigen tempo, stap voor stap uitgevoerd

Mark Ormel woont met zijn kat sinds 2002 in Geitenkamp. Als hoofdredacteur van de wijkkrant schreef hij een artikel over de pilot van de gemeente voor een energiecoach en besloot om zelf ook mee te doen.

"Ik was wel bezig met energie besparen maar na het bezoek van de energiecoach is mijn energierekening duidelijk verlaagd; ik kreeg het jaar erop geld terug en hoefde niet bij te betalen. Uiteindelijk werd ook mijn termijnbedrag verlaagd, waardoor ik aan het eind van de maand meer overhield. Dat sprak me enorm aan."

De insteek van het gesprek was heel positief. Hij kreeg vooral veel praktische tips waar hij meteen mee aan de slag kon. "De verwarming gaat uit als ik er niet ben en 's nachts op de slaapstand. Met de energiemeter zie ik het verbruik van de apparaten in huis, hierdoor blijf ik alert. Ik heb de tips op mijn eigen tempo, stap voor stap uitgevoerd. De stekkerdozen heb ik bijv. in de loop van tijd vervangen, niet in één keer. Het bedrag dat ik aan het eind terugkreeg van de energieleverancier heb ik geïnvesteerd in andere duurzaamheidsmaatregelen zoals ledlampen en tochtstrips. Ik heb er tijd voor genomen en merk nu dat ik geld overhoud en dat motiveert me om verder te gaan!"

Wij helpen je graag mee