Scroll naar beneden
Illustratie van een kastje met draadje naar een molshoop met plantje

Goede voorbeelden

  Overzicht

Deelauto’s voor en door Heijenoord

deelauto.jpg
“De AANjagers hielpen om het idee verder te brengen toen ik vastliep”

Vorig jaar maart kwamen er in Heijenoord 2 elektrische deelauto’s. Inmiddels zijn het er al 4! Ook verspreidt het idee zich verder over andere Arnhemse wijken, waaronder Angerenstein en Alteveer-Cranevelt. Initiatiefneemster Marieke Kleinhuis realiseerde haar idee in samenwerking met de buurt en de AANjagers. Hoe is het haar gelukt?

“Het gebruik van een auto kan duurzamer, dacht ik. Overdag staan veel auto’s stil hier in de wijk. Ook zijn er parkeerproblemen en voor het klimaat is het ook niet goed om allemaal een eigen auto te hebben. Voor de buurt en het klimaat is het een win-win om deelauto’s te gebruiken.”

Na het inlezen in de mogelijkheden, een workshop over deelauto’s en een informatieavond voor de buurt, liep Marieke vast. “Toen er steeds meer interesse ontstond, wist ik niet zo goed wat ik kon aanbieden. Ik ben ook maar een vrijwilliger, geen specialist in deelauto’s. Hoe gaan we nu van een idee naar de praktijk?”

Daar kwamen de AANjagers in beeld. “Via de AANjagers en ArnhemAan zijn we geholpen aan verschillende partijen die deelauto’s leveren. We hebben er 2 geselecteerd en de buurt laten kiezen, uiteindelijk is dat WeDriveSolar geworden.”

“Ik had niet verwacht dat het zo snel zou lukken. Ik was verrast door de enthousiaste reacties uit de buurt en dat zoveel mensen zich aanmeldden. Mensen doen hun eerste of tweede auto weg, soms ook allebei. Het is super duurzaam en levert ook meer parkeerplekken op voor de hele wijk. Het voelt echt als iets van de buurt. Dat we samen met elkaar iets goeds doen, ook al is het maar een klein stukje.”

Heb jij een duurzaam initiatief waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken? Bekijk de mogelijkheden om jouw initiatief AAN te jagen!

Wij helpen je graag mee