Scroll naar beneden
Illustratie van een kastje met draadje naar een molshoop met plantje

Goede voorbeelden

  Overzicht

Besparen op de energierekening

DSC01461.JPG
Ik ging naar het Sociaal Wijkteam omdat ik iets wilde doen aan mijn hoge energierekening.

Kiara bespaart ook!

Sinds 4 maanden krijgt Kiara bezoek van Nurten. Nurten is Energiecoach bij de Energiebank.

“In vergelijking met mijn thuisland, werkt het energiesysteem hier heel anders. Waar ik vandaan kom, moet je energie bijkopen als het op is. Net zoals beltegoed. Toen ik hier kwam, wist ik niet hoe het hier werkte. Ik ging naar het Sociaal Wijkteam omdat ik iets wilde doen aan mijn hoge energierekeningen, want de kosten bleven oplopen.”

Kiara kwam in contact met de Energiebank en kreeg Nurten als energiecoach toegewezen. Nurten komt maximaal vijf keer op huisbezoek. Samen kijken ze naar de mogelijkheden. “Waar het kan, geef ik advies en tips”, aldus Nurten. “Het huis is oud en de isolatie is slecht, dus we roeien met de riemen die we hebben.”

Inmiddels is er radiatorfolie geplakt, zijn tochtstrips bevestigd, is de douchekop vervangen door een zuiniger exemplaar en zijn de lampen verwisseld voor ledlampen. Kiara is overgestapt van energieleverancier. “Ik ben nu veel bewuster van mijn energieverbruik. Ik haal de stekkers eruit als ik iets niet gebruik. Ook heb ik 'doucheminuten' ingevoerd, zodat mijn kinderen ook energie besparen.”

Vandaag komt Nurten voor de derde keer langs. “Aan het einde van het traject hopen we een mooie besparing te meten!”

Heb je moeite met het betalen van je energierekening en wil je de kosten verlagen? Vraag gratis hulp van een energiecoach via Energiebank Regio Arnhem.

Wij helpen je graag mee