Scroll naar beneden
Illustratie van een kastje met draadje naar een molshoop met plantje

Goede voorbeelden

  Overzicht

Het grote zonnepanelen-project van Volkshuisvesting

zonenpanelen willem

Woningcorporatie Volkshuisvesting is in 2021 een groot zonnepanelen-project gestart. Inmiddels zijn er 288 gebruikersovereenkomsten getekend en al 2.244 panelen gelegd op daken van huurders van Volkshuisvesting. Volkshuisvesting draagt zo graag bij aan een lagere energierekening en aan de energietransitie in Arnhem.

"Dit project duurt 10 jaar. We willen binnen 7 jaar 90% van onze huurwoningen voorzien van zonnepanelen", aldus projectleider Willem van de Kolk. De huurders van Volkshuisvesting zijn erg positief over de zonnepanelen op hun dak. Als ze zelf meer panelen willen plaatsen, bijvoorbeeld op een carport, dan kan dit. Hoe meer zonne-energie wordt opgewekt, hoe beter!’.

Huurders erg enthousiast

Mevrouw Ilgun is huurder bij Volkshuisvesting en erg enthousiast. "De zonnepanelen zijn 2 maanden geleden geplaatst. Het is heel fijn om ze te hebben. We wekken duurzame stroom op en dat scheelt op ons elektriciteitsverbruik." Ze woont met haar man en drie kinderen en geeft aan dat ze thuis bewust omgaan met energie. "Ik loop regelmatig de kamers langs om te kijken of er niet nog een licht aanstaat. Ook douchen we minder lang en zetten we de verwarming lager als we weggaan."

Informeer naar de mogelijkheden

Huur jij ook bij Volkshuisvesting en wil je ook graag zonnepanelen? Informeer dan bij Volkshuisvesting naar de mogelijkheden. Benieuwd naar meer tips om energie te besparen en duurzame opwek? Ga naar www.arnhemaan.nl en laat je inspireren!

Wij helpen je graag mee