Illustratie van een kastje met draadje naar een molshoop met plantje

Goede voorbeelden

  Overzicht

Henk Fitters

b DSC07947.jpg
Wooncomfort en besparing, daar doe ik het voor

Henk Fitters woont met zijn dochter in Malburgen. Hij heeft zijn woning uit '52 verbouwd en het afgelopen 20 jaar stap voor stap verduurzaamd. In september 2020 heeft hij de gaskraan dichtgedraaid!

"Wooncomfort en besparing, daar doe ik het voor. Met alle extraatjes zoals teruggaaf van de belasting en vakantiegeld heb ik een potje gemaakt voor grote investeringen in mijn woning. Nadat we introkken hebben we de kozijnen, ramen, voor- en achterdeur en de cv-ketel vervangen. In de jaren daarna heb ik met subsidie van de gemeente het dak en de vloeren geïsoleerd en zonnepanelen aangeschaft." In 2016 besloot hij - geïnspireerd door een goede vriend - om op 0 CO2-uitstoot uit te komen. "Mensen willen vaak niet investeren omdat het geld kost. Maar je bespaart ook niet als je niet investeert."

Meneer Fitters praat graag met anderen over het verduurzamen van z'n woning. "Mensen schrikken vaak als ze horen hoelang een investering kan duren, maar wat zijn die 3 maanden ten opzichte van de jaren waar je er voordeel mee hebt? Mijn laatste termijnbedrag was 8 euro", zegt hij trots. Omdat zijn energieleverancier een hoger minimaal termijnbedrag hanteert, krijgt hij ook nog eens aan het eind van het jaar geld terug.

Initiatieven en nieuws

bus feest2
algemeen

Wijkgesprekken

Wijkgesprekken om samen te komen tot de beste Arnhemse Energie Aanpak

Lees meer
Arnhemaan.jpg
algemeen

Wijkgerichte aanpak

Wijkgerichte aanpak. Kijk wat er in uw wijk gaat gebeuren.

Lees meer
energiebesparen.jpg

Gratis aanbod energiebesparing en advies

Het Arnhemse Aanbod voor huiseigenaren

Lees meer

Wij helpen je graag mee