Scroll naar beneden
Illustratie van een kastje met draadje naar een molshoop met plantje

Goede voorbeelden

  Overzicht

Driestroom verbonden aan de Green Deal

DSC05177.JPG
Malburgen is een stukje schoner dankzij Danny

Driestroom is verbonden aan de Green Deal Verduurzamen Zorginstellingen. Duurzame energie, circulariteit en recyclen zijn daarin belangrijke thema’s.

“Hendrik, kijk een papiertje!” Danny heeft met zijn knijper een papiertje van de grond gepakt. Hij stopt het in de vuilniszak die Hendrik vasthoudt. “Goed bezig Danny!” Danny gaat elke dag naar de dagbestedingsgroep Tulp van Driestroom. Hendrik is hier begeleider. Samen gaan ze er regelmatig op uit om afval te rapen in Malburgen.

Danny en de andere cliënten van Tulp lopen vaak samen met de begeleiders een rondje door de wijk. Op een dag werd hun aandacht getrokken door buurtbewoners die afval aan het rapen waren. “Dit wilden zij ook! Het was hun eigen idee, zo leuk”, vertelt Hendrik. Voor ze het wisten werden er opvallende groene hesjes, knijpers, vuilniszakken en handschoenen afgeleverd en konden ze aan de slag.

Schone buurt

“Goed bezig jongen!” Een man fietst voorbij en steekt zijn duim omhoog. Danny glundert van oor tot oor. “De buurtbewoners reageren zo enthousiast. Hierdoor beseffen ze ook dat ze iets goeds doen”, vertelt Hendrik. De wandeling zit erop. Met het afvalpasje van de gemeente opent Danny de ondergrondse container. De afvalzak gooit hij erin. Zo, Malburgen is dankzij Danny weer een stukje schoner!

Driestroom

Driestroom ondersteunt mensen, van jong tot oud bij het realiseren van alledaags geluk. Op zo’n 90 kleinschalige locaties in regio Arnhem-Nijmegen en daarbuiten, kunnen cliënten wonen, leren en/of werken. Hier krijgen zij ondersteuning en zorg op maat, van dagbesteding tot aan 24-uurs zorg.

Green Deal

Om medewerkers, cliënten, ouders en verantwoordelijken bewuster te maken van afval organiseert Driestroom van 31 mei tot en met 6 juni een afvalweek. Een week waarin duurzaamheid en bewust omgaan met afval centraal staan. Driestroom is verbonden aan de Green Deal Verduurzamen Zorginstellingen. Duurzame energie, circulariteit en recyclen zijn daarin belangrijke thema’s. Met de ondertekening van de Green Deal spreken de zorginstellingen af om de komende twee jaar verdere stappen te zetten in de verduurzaming van hun bedrijfsvoering. Dit doen zij door energie te besparen en energie duurzaam op te wekken, zuiniger om te gaan met grondstoffen en water, afval beter te scheiden en te kijken naar voedselverspilling en vervoersbewegingen. Meer info? Kijk op www.driestroom.nl.

Wij helpen je graag mee