Gereedschapskist voor energiebesparing

Wil je samen met buren, vrienden of belangstellenden actief aan de slag met energiebesparen? Maak gebruik van het aanbod uit de Gereedschapskist van de AANjagers.

 

Workshopreeks KlimaatGesprekken

Op jouw manier en tempo klimaatvriendelijke keuzes maken. Dat doe je door de 6 workshops van 2 uur van KlimaatGesprekken te volgen. Leren van, en geïnspireerd raken door, anderen onder begeleiding van een teamcoach van KlimaatGesprekken in Arnhem. De bijeenkomsten met 6 tot 8 deelnemers zijn in een optimistische sfeer met humor, en faciliteren het in actie komen onder andere door de vele suggesties die geboden worden.

Zet je zorgen voor het klimaat om in concrete acties. In zes workshops van twee uur verken je samen wat je kunt doen om je leven klimaatvriendelijker in te richten, op een manier die past bij je eigen situatie en doelen. Een coach ondersteunt daarbij en biedt praktische tips.

De methodiek bestaat uit 6 workshops met de thema’s:

 1. Klimaat en ik;
 2. Wonen;
 3. Reizen;
 4. Voeding;
 5. Spullen en
 6. Klimaatgesprekken voeren.

Vooraf en na afloop kun je je eigen CO2-impact meten. Deelnemers komen tot CO2-reductie van 20 – 50%, óók mensen die al veel doen.

Voor meer inhoudelijke informatie www.klimaatgesprekken.nl

Wat doen wij:

 • Zorgen voor de gratis teamcoach van KlimaatGesprekken
 • Vooraf zal de coach op bezoek komen om voor te bereiden
 • Verstrekken van materialen: Excel om CO2-voetafdruk te schatten; boek en werkboek.

Wat doe je zelf:

 • Zorg voor 6 – 8 deelnemers die aan de hele workshopreeks van 6 bijeenkomsten deel willen nemen.
 • Plan samen met je toegewezen coach zes data voor huiskamerbijeenkomsten van 2 uur.
 • Deelnemen kost voor de materialen € 45 per persoon, wat wordt teruggestort na volledige deelname aan de 6 bijeenkomsten.
Appeltaartgesprek

Appeltaartgesprek

Onder het genot van een appeltaart bespreek je samen met je buren wat de mogelijkheden zijn om energie te besparen in jullie huizen. Dit gesprek duurt ongeveer anderhalf uur en wordt begeleid door een coach.

Warmtecamera wandeling

Warmtecamera wandeling

Loop met een coach door jouw straat en scan de warmtelekken bij huizen van binnen en van buiten. Natuurlijk krijg je ook tips welke maatregelen je het beste kunt nemen.
De scans kunnen worden uitgevoerd in december, januari, februari en maart. Reserveren is verstandig.

Gastsprekers buurtavond

Gastsprekers buurtavond

Hoe fijn zou het zijn als je een expert kunt laten uitleggen hoe een warmtepompinstallatie werkt en wat de kosten en opbrengsten ervan zijn?

Buurtmiddag

Buurtmiddag of -avond organiseren

Je wilt een buurtmiddag of –avond organiseren over duurzaamheid. Dat kost een hoop tijd en moeite om te organiseren. Wat zou het fijn zijn als je dan niet ook voor alle kosten hoeft op te draaien.

Blowerdoor- en rooktest

Blowerdoor- en rooktest

Zoek een geschikt huis om de blowerdoor/rook-test in jouw buurt te doen en zorg ervoor dat meerdere mensen komen kijken. Samen kunnen we dan leren van de lekken die zich wellicht ook bij andere soortgelijke huizen voordoen.

Arnhem Klimaatbestendig

Arnhem Klimaatbestendig

Je kunt niet alleen je huis, maar ook je tuin duurzaam en klimaatbestendig maken. Hoe? Nodig ons uit en we komen je het vertellen!

Klimaat Gesprekken

Workshopreeks KlimaatGesprekken

Op jouw manier en tempo klimaatvriendelijke keuzes maken. Dat doe je door de 6 workshops van 2 uur van KlimaatGesprekken te volgen. Leren van, en geïnspireerd raken door, anderen onder begeleiding van een teamcoach van KlimaatGesprekken.

Lijn 2030

Lijn 2030

De verduurzaamde Volkswagen T1 bus, Lijn2030, is de ultieme conversatie starter voor jouw duurzame initiatief! Met behulp van Lijn2030 betrek je mede-wijk-bewoners bij jouw idee of initiatief om de wijk duurzamer en mooier te maken.