Gereedschapskist voor energiebesparing

Wil je samen met buren, vrienden of belangstellenden actief aan de slag met energiebesparen? Maak gebruik van het aanbod uit de Gereedschapskist van de AANjagers.

 

Warmtecamera wandeling

Met de winter voor de deur gaat het stookseizoen weer bijna beginnen. Natuurlijk willen we allemaal zo efficiënt mogelijk met energie omgaan. De verwarming een graadje lager en een warme trui aan levert al een flinke CO2 en kostenbesparing op.
Wil je weten hoe jij jouw woning moet aanpakken om je huis comfortabeler en energiezuiniger te maken? Maak dan gebruik van de warmtecamera. Via infraroodbeelden kun je zien waar de meeste energie het huis verlaat. En kom je er dus achter wat je het beste kunt doen om dit te voorkomen.

Wat doen wij:

  • Zorgen voor de warmtecamera
  • Leveren een coach
  • Voeren de scans uit in december, januari, februari en maart (scans kunnen uitgevoerd worden wanner het ’s nachts 4 graden of kouder is)

Wat doe je zelf:

  • Plan samen met de toegewezen coach een datum
  • De verwarming een nacht voor de scan aan laten staan
  • De scan bij voorkeur in de ochtend
  • Zorgen dat er ongeveer 6 buurtbewoners zijn om de wandeling te maken

De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

 

Appeltaartgesprek

Appeltaartgesprek

Onder het genot van een appeltaart bespreek je samen met je buren wat de mogelijkheden zijn om energie te besparen in jullie huizen. Dit gesprek duurt ongeveer anderhalf uur en wordt begeleid door een coach.

Warmtecamera wandeling

Warmtecamera wandeling

Loop met een coach door jouw straat en scan de warmtelekken bij huizen van binnen en van buiten. Natuurlijk krijg je ook tips welke maatregelen je het beste kunt nemen.
De scans kunnen worden uitgevoerd in december, januari, februari en maart. Reserveren is verstandig.

Gastsprekers buurtavond

Gastsprekers buurtavond

Hoe fijn zou het zijn als je een expert kunt laten uitleggen hoe een warmtepompinstallatie werkt en wat de kosten en opbrengsten ervan zijn?

Buurtmiddag

Buurtmiddag of -avond organiseren

Je wilt een buurtmiddag of –avond organiseren over duurzaamheid. Dat kost een hoop tijd en moeite om te organiseren. Wat zou het fijn zijn als je dan niet ook voor alle kosten hoeft op te draaien.

Blowerdoor- en rooktest

Blowerdoor- en rooktest

Zoek een geschikt huis om de blowerdoor/rook-test in jouw buurt te doen en zorg ervoor dat meerdere mensen komen kijken. Samen kunnen we dan leren van de lekken die zich wellicht ook bij andere soortgelijke huizen voordoen.

Arnhem Klimaatbestendig

Arnhem Klimaatbestendig

Je kunt niet alleen je huis, maar ook je tuin duurzaam en klimaatbestendig maken. Hoe? Nodig ons uit en we komen je het vertellen!

Klimaat Gesprekken

Workshopreeks KlimaatGesprekken

Op jouw manier en tempo klimaatvriendelijke keuzes maken. Dat doe je door de 6 workshops van 2 uur van KlimaatGesprekken te volgen. Leren van, en geïnspireerd raken door, anderen onder begeleiding van een teamcoach van KlimaatGesprekken.

Lijn 2030

Lijn 2030

De verduurzaamde Volkswagen T1 bus, Lijn2030, is de ultieme conversatie starter voor jouw duurzame initiatief! Met behulp van Lijn2030 betrek je mede-wijk-bewoners bij jouw idee of initiatief om de wijk duurzamer en mooier te maken.